Elõzzük meg !

2011-10-20

sponsored links


Elõzzük meg!

Egyre kedvezõbb az idõjárás a megbetegedéseknek.Ez abból is jól lemérhetõ,hogy mindenütt vitaminokat és immunerõsítõket reklámoznak.Pedig ha elég zöldséget,gyümölcsöt fogyasztunk még ilyenkor is lehet a szervezet számára vitamint bejuttatnunk.És a dolognak van még ezer természetesebb módja,mint szintetikus pirulákat magunkba tömni.Akkor meg mi szükség a nagyon drága kiegészítõkre?
Nálunk megelõzésre a csipkebogyó tea jól vizsgázott.Este egy-egy kanálnyi terméshúst leöntök szobahõmérsékletû vízzel,reggel pedig átszûrve fogyasszuk.Ami fontos:lehetõleg ne filteres kiszerelést válasszunk, kerülendõ a fém eszközök(kanál,szûrõ)használata és ízesítés nélkül fogyasszuk(finom savanykás,frissítõ ízû önmagában is).

Ezenkívül az echinacea,vagyis kasvirág is bevált immunerõsítõ.Ebbõl fõleg akkoriban készítettem gyakran teát,mikor még éjszakáztam és nagyon le volt gyengülve a szervezetem.
Aztán itt vannak az õsz kincsei,mint a friss,ropogós alma és a friss dió.Az almát héjjastól felkockázom,a diót mozsárban kicsit összetöröm majd az almára szórom és meglocsolom mézzel.Nagyon finom,nagyon egészséges.

Ugyanígy a tökmagolajos savanyú káposzta is megfizethetõ,egészséges finomság a téli hónapokban.
Ha pedig mégis kerülget valami,akkor egy evõkanálnyi almaecetbe feloldok ugyanennyi mézet és azt iszom meg.Szinte mindig segít.
A hagymaleves szintén igazi orvosság ezekben a hónapokban.
S hát persze fontos,hogy télen is tartózkodjunk a friss levegõn,fõleg ha napos,száraz  ...

Folytats a blogon ... alegjobbotthon.blogspot.com/2011/10/e...

sponsored links

Keres?s