Elõször Erdélyben

2011-10-03

sponsored links

Elsõ kirándulásom Erdélyben, ismeretlen ízek világában. Sok olyan van amirõl még nem hallottam, de ha mégis, akkor biztos nem kóstoltam. Ilyen a zakuszka, a kapros-salátás bableves, a kapros-ordás palacsinta és a puliszka. Bár utóbbiról hallottam, de kóstolni még sosem.

Kezdem elõször a kapros-salátás bablevessel. Nálunk nem divat kaprot tenni a bablevesbe, mi vagy csak tejföllel vagy ecetesen esszük. Kicsit félve kóstoltam meg, de gondoltam rossz biztos nem lehet, mivel külön-külön szeretem az alapanyagokat. A saláta szára roppanós és a maga tejfölös-kapros bableves is nagyon ízletes, érdemes kipróbálni!

Itt Erdélyben az áfonyának nagy divatja van: van áfonya szörp, pálinka, lekvár ergo áfonyás palacsinta is. Az orda kicsit furcsa lehet elsõre, de lehet sokan találkoztak már vele. Sajtgyártás során visszamaradt savóból készítik. A kapros-ordás palacsinta ...


Folytats a blogon ... pisztacia.blog.hu/2011/10/03/eloszor_...

sponsored links

Keres?s