Elzászi zöldségleves
sponsored links
Az elzásziak hozzánk hasonlóan a levessel kezdik az ebédet,de vacsorára is sokszor leves kerül az asztalukra.Imádják a zöldségeket és minden módon belevarázsolják a levesükbe.
Ma egy egyszerû de mégis különleges receptet hoztam nektek ,ami nem csak finom de gyorsan el is készíthetõ. Merüljetek bele a francia konyha rejtelmeibe és kezdésnek készítsétek el a mi egyik kedvenc levesünket.
Hozzávalók:
50 g. húsos szalonna
1 fej vöröshagyma
50 g vaj
50 g. búzadara
1 liter marhahúsleves
100 g. sárgarépa
100 g. zeller
100 g. cukkini
ízlés szerint só, bors
1 csomó metélõhagyma
1,25 dl tejföl
Tálaláshoz:
Pirított zsemlekockák, reszelt sajt, õrölt bors
Elkészítése:
A szalonnát és a megtisztított hagymát vágjuk apró kockákra.
A szalonnát 20 gramm vajon süssük üvegesre,majd adjuk hozzá a hagymát.
Szórjuk bele a búzadarát és pirítsuk meg,majd öntsük fel a húslevessel.
Forraljuk fel. A metélõhagymát finomra vágjuk össze.
Adjuk a leveshez a sót,a borsot a tejfölt és a finomra összevágott metélõhagymát,majd tegyük félre.
A megtisztított zöldségeket vágjuk fel apró kockákra.
30 gramm vajon pároljuk meg a répát és a zellert kb. 4 perc alatt.
Ezután adjuk hozzá a cukkinit és pároljuk tovább még 2 percig.
Végül enyhén sózzuk meg és tegyük félre.
A következõ módon tálaljuk.
A leveses tányérba rakjunk egy kevés párolt zöldséget,majd mérjük rá a tejfölös levesbõl.
Kínálhatunk még hozzá reszelt sajtot,pirított zsemlekockát és a csípõs íz kedvelõinek frissen õrölt borsot.