Eltökölök vele
sponsored links
A tökfõzeléket szeretni kell és nem kóstolgatni. Számomra érthetetlen dolog, hogy a tökfõzeléknek és társainak miért van olyan negatív marketingje. Szerintem nagyon is finom; paprikásan vagy paprika nélkül, pörkölttel, fasírozottal, az én konyhámban pedig burgonyagombóccal. Ezen sokan meglepõdnek, "Hogy lehet hús nélkül megenni a fõzeléket?". Igaz ami igaz, tudományos megfigyeléseim alapulván, a hús és fõzelék párosítás az idõk során elvesztette eredeti rendeltetését illetve felcserélõdött a fontossági sorrend. Figyeljük csak meg - XY: Imádom a tökfõzeléket, merjél csak bátran, fasírtot is, kettõt persze. Hmm, de finom lesz!...
-Fhú, de telezabáltam magam, ajajj, ezt már nem bírom letuszkolni, háát szétdurranok.
Ezzel nem is lenne baj, ha a fõzelék fogyott volna el; de sajnos a feltét az amivel degeszre tömtük magunkat a szerencsétlen fõzeléket pedig már nem bírjuk magunkba erõltetni. Ejhát.
Mint már említettem nálunk a feltét burgonyagombóc; ezt a mamától tanultam, a mamám az õ mamájától, aki valószínüleg a mamám mamájának a mamájától... vagy valahogy így.
Általában mi paprikásan készítjük, de most ezzel is kivételt tettem.
TÖKFÕZELÉK, BURGONYAGOMBÓCCAL
TÖKFÕZELÉK, BURGONYAGOMBÓCCAL
Hozzávalók: ...