Elsõ saját készítésû sushim
sponsored links
Életemben elõször sushit készítettem és egészen meg voltam elégedve a végeredménnyel!
Na jó, nem is annyira enyém az érdem, mert egy workshop keretein belül csináltam, így minden szuperül elõ volt készítve, én meg csak ?összeraktam?, de akkor is büszke vagyok rá.
A séf megmutatta (egyszer és nem túl lassan), hogy õ hogyan is csinálja.
A végeredmény, ezt kéne leutánozni.
Megkaptam az algalapomat, itt néztünk egymásra a többi résztvevõvel, hogy atyavilág, mi lesz majd ebbõl? Mondták, hogy nagyon ragadós lesz, ha nedvesség éri, úgyhogy ezt kerüljük, ha lehet.
A séf kiporciózta a rizst. Erre speciális, ragadós rizst használnak. Igen, nagyon ragad, a kezünkhöz, meg mindenhez, ezért nedves kézzel kell egyenletesen eloszlatni az algalapon (ami ugye ne legyen vizes).
Végül egész egyenletes lett.
Szerencsére a belevalók is már egyformára darabolva vártak ránk. Én nyers húst választottam, ha már sushi, akkor legyen ilyen. Egy picike wasabit is kentem rá.
Na, itt jött a magic. Végülis nem volt nehéz szorosan feltekerni a a bambuszroló segítségével. Minden benne is maradt.
Hat darabra vágva 4 db lett vállalható, elégedett voltam velük, középen volt, ami középre kellett, egyenletes rizsköpenyben, szépen összeragadt algahéjjal. És az íze is tökéletes lett, be is vágtam mind a hatot :-O
Utána kaptunk egy gyönyörû japán ízelítõ tálat. Sajnálom, hogy a fények miatt nem lettek jó képek róla, mert a tálkák, a tálalás, a kompozíció is a japánokra jellemzõen finom és elegáns volt.
Az elsõ fogás tofu volt. Ez annyira nem ragadott meg.
Ez nagyon nyersnek nézett ki és valószínûleg nagyon nyers is volt. Nem biztos, hogy ebbõl újra kértem volna, de inkább a látvany miatt nem.
Ez fekete szezámpaszta spenóttal. Kár, hogy a fotó nem adja vissza szépen a színeket. És valami baromi finom volt!
Ez már egész európai ízû húsgombóc.
Ez pedig ?rántott csirke? vagyis inkább ahhoz hasonló falatkák, de mégis valahogy más ízû.
A sushikészítõ workshopot Sushi Sei étteremben a JTB Hungary, azaz a Japánspecialista szervezte, akik magán- és üzleti utakat szerveznek Japánba. Ami engem legjobban megragadott, hogy kifejezetten gasztroutazásokat is kínálnak, ahol a látnivalók mellett az étkezésre helyezik a fõ hangsúlyt végiglátogatva azokat a helyeket, amiket mindenképp érdemes, ha japán gasztronómiáról beszélünk. Hû, de szívesen ?tesztelnék? egy ilyen utat?
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!