Elsõ saját készítésû sushim

2017-04-30

sponsored links





Életemben elõször sushit készítettem és egészen meg voltam elégedve a végeredménnyel!

Na jó, nem is annyira enyém az érdem, mert egy workshop keretein belül csináltam, így minden szuperül elõ volt készítve, én meg csak ?összeraktam?, de akkor is büszke vagyok rá. ?



A séf megmutatta (egyszer és nem túl lassan), hogy õ hogyan is csinálja.





A végeredmény, ezt kéne leutánozni.



Megkaptam az algalapomat, itt néztünk egymásra a többi résztvevõvel, hogy atyavilág, mi lesz majd ebbõl? Mondták, hogy nagyon ragadós lesz, ha nedvesség éri, úgyhogy ezt kerüljük, ha lehet.



A séf kiporciózta a rizst. Erre speciális, ragadós rizst használnak. Igen, nagyon ragad, a kezünkhöz, meg mindenhez, ezért nedves kézzel kell egyenletesen eloszlatni az algalapon (ami ugye ne legyen vizes).



Végül egész egyenletes lett.



Szerencsére a belevalók is már egyformára darabolva vártak ránk. Én nyers húst választottam, ha már sushi, akkor legyen ilyen. Egy picike wasabit is kentem rá.



Na, itt jött a magic. Végülis nem volt nehéz szorosan feltekerni a a bambuszroló segítségével. Minden benne is maradt.



Hat darabra vágva 4 db lett vállalható, elégedett voltam velük, középen volt, ami középre kellett, egyenletes rizsköpenyben, szépen összeragadt algahéjjal. És az íze is tökéletes lett, be is vágtam mind a hatot :-O





Utána kaptunk egy gyönyörû japán ízelítõ tálat. Sajnálom, hogy a fények miatt nem lettek jó képek róla, mert a tálkák, a tálalás, a kompozíció is a japánokra jellemzõen finom és elegáns volt.



Az elsõ fogás tofu volt. Ez annyira nem ragadott meg.



Ez nagyon nyersnek nézett ki és valószínûleg nagyon nyers is volt. ? Nem biztos, hogy ebbõl újra kértem volna, de inkább a látvany miatt nem.



Ez fekete szezámpaszta spenóttal. Kár, hogy a fotó nem adja vissza szépen a színeket. És valami baromi finom volt!



Ez már egész európai ízû húsgombóc.



Ez pedig ?rántott csirke? vagyis inkább ahhoz hasonló falatkák, de mégis valahogy más ízû.





A sushikészítõ workshopot Sushi Sei étteremben a JTB Hungary, azaz a Japánspecialista szervezte, akik magán- és üzleti utakat szerveznek Japánba. Ami engem legjobban megragadott, hogy kifejezetten gasztroutazásokat is kínálnak, ahol a látnivalók mellett az étkezésre helyezik a fõ hangsúlyt végiglátogatva azokat a helyeket, amiket mindenképp érdemes, ha japán gasztronómiáról beszélünk. Hû, de szívesen ?tesztelnék? egy ilyen utat? ?





Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl! ?



Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2017/04/30/elso...

sponsored links

Keres?s