Elsõ kísérlet: Cukrozott (kandírozott) ibolya
sponsored links
Tegnap a tanösvényen a gyerekek szedtek nekem ibolyát. Úgy érzetem, most jött el az ideje, hogy cukrozott ibolyavirágot készítsek. Már tavaly is terveztem, de nem került rá a sor. Tulajdonképpen kandírozott ibolyának is mondhatnám, de igazából nem átitatta a cukor a mûvemet, hanem bevontam vele. Lehet, hogy így is korrekt lenne kandírozottnak nevezni, de ezt nem tudom, egy kicsit még gyakorlom a mûveletet, mielõtt így nevezném. :)
Bevallom, nem láttam még élõben kandírozott ibolyát, így nem tudom összehasonlítani, hogy valójában mennyire is sikerült. Egy kicsit vastagon van rajta a cukor úgy érzem. De lehet, hogy ilyennek kell lennie. A friss virág is elég halványlila volt, talán sötétebb virágokból jobban mutatna. De hát nálunk a tanösvényen ilyen terem és - hogy õszinte legyek - nekem ez is tetszik.
Jó néhány oldalt elolvastam, mielõtt hozzáfogtam volna a türelmemet némileg próbára tevõ mûvelethez. Ezek közül elsõsorban Szepyke http://szepsegtar.blogspot.com/2011/04/kandirozott-ibolya_20.html soraira támaszkodtam. Valamint hasznosnak bizonyult még ez az oldal is: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=163649750356806&set=a.163649483690166.40443.133675303354251&type=3&theater
Már délelõtt beszereztem egy kis ecsetet (2-es méretû ecset azok közül, amit a gyerekek rajórán használnak), mert arra emlékeztem még tavalyról, erre szükségem lesz. Aztán az olvasottakat ...