Elsõ hollandi
sponsored links
Eljött a tavasz és eljött a spárga. Szerintem spárgából a zöld a legjobb vajon, serpenyõben sütve. Nincs benne semmi bonyodalom. Dragomán György is megírta, azt csak annyival tudom kiegészíteni, hogy én vajat használok kizárólag, olívaolaj nélkül, és ha köretnek használom a spárgát, akkor nem teszek rá balzsamecetet. (Szoktam salátát is készíteni belõle, arra viszont igen.)
A mostani spárga különlegessége volt, hogy életemben elõször szedtem össze a bátorságomat, hogy hollandi mártást készítsek hozzá, amirõl kiderült, hogy nem is egy nagy ördöngõsség. A Nosalty-n talált receptet vettem alapul: http://www.nosalty.hu/recept/klasszikus-hollandi-martas
10 dkg vajat egy tálban megolvasztottam. Négy tojás sárgáját egy tálkában habosra kevertem egy kanál vízzel, aztán gõz felett kevergettem 4-5 percet, míg kissé besûrûsödött. Levettem a gõzrõl, és egy habverõvel lassan beledolgoztam a vajat. Sóval, borssal, citromlével ízesítettem. A spárga és a mártás mellé fõtt újkrumpli és sonka került.