Elsõ bejglim advent elsõ vasárnapjára
sponsored links
Lehet, hogy hihetetlen, de még soha életemben nem sütöttem bejglit. Tudom, ássam el magam, de minimum bujdokoljak el jó messzire. Ha túlestetek az elsõ sokkon, elárulom, miért. Azért, mert nem szeretem. (Most jött a második sokk.) Nem akarok antiszociálisnak tûnni, de nekem a karácsony és a bejgli között sohasem volt egyenlõségjel és szerencsére abba a hibába sem szoktam esni, hogy az ünnepekkor mértéktelen evészeteket csapok. Persze vannak olyan ételek, amik nélkül a karácsony - a mi családunkban is - elképzelhetetlen, mint pl. a töltött káposzta és karácsonykor pl. mindig sütök limabájat.
De a bejgli sosem volt a listán, s gondoltam, az idén megtöröm ezt a sort, ha másért nem, legalább a szülõk kedvéért.
Annyiban nem klasszikus, hogy nem dió- illetve máktöltelékkel készült, hanem mogyorósan és mandulásan.
Kicsit nagyon izgultam, mert azért a bejglisütés nem éppen egy egyszerû dolog, szerintem sokaknak szerepel a fõmumus listán. Jól sikerült, és csak egy helyen repedt ki egy picikét.
A receptet a Nagymama receptjei c. könyvbõl kölcsönöztem (Szalay Kiadó, 2005.)
A receptet a Nagymama receptjei c. könyvbõl kölcsönöztem (Szalay Kiadó, 2005.)
Hozzávalók 2 rúdhoz: ...