Elrontott sütemények temetõje - kenyérpuding
sponsored links
Sejthettük volna. Túl szép volt, hogy igaz legyen. A skandináv recept mindent ígért. Könnyen elkészíthetõ finom süteményeket egyszerûen és gyorsan.
Igaz, könnyen elkészültek. Gyorsan is, de nem voltak finomak. Természetesen lehet, félreismerjük a skandináv sütemények lelkét és az Odin asztalánál társalgó vikingõsöknek ez a finom sütemény. Ülnek a vikingfiak a több hónapos éjszakában hosszú szakállukkal rögzítve magukon a medvebõrt és fejszével kapnak össze az utolsó süteményen - ami nehéz és kemény, de csak azért, hogy ki lehessen bírni a júliusi tavaszig.
Vagy csak mi rontottuk el a sütit.
Ilyen esetekben kell az elrontott süteménykupacból kenyérpudingot készíteni.
Örök családi vita tárgya, hogy a kenyérpudingba mennyi cukrot kell tenni. Szerintem sokat: a kenyérpuding lényege, hogy cukorral, mazsolával elnyomjon minden egyéb ízt, de ezek kenyérpuding-filozófiai eszmefuttatások. A gyakorlat idõnként más.
Kenyérpuding
- 6 cup elrontott sütemény (vagy szárazkenyér). Kockákra tépkedve.
- 2 cup cukor
- 5 tojás
- 2 - 2.5 cup tej
- 2 kanál vaniliakivonat
- 1/2 cup barnacukor ...