Elrontott sütemények temetõje - kenyérpuding

2012-01-14

sponsored links

Swedish sweets

Sejthettük volna. Túl szép volt, hogy igaz legyen. A skandináv recept mindent ígért. Könnyen elkészíthetõ finom süteményeket egyszerûen és gyorsan.

Igaz, könnyen elkészültek. Gyorsan is, de nem voltak finomak. Természetesen lehet, félreismerjük a skandináv sütemények lelkét és az Odin asztalánál társalgó vikingõsöknek ez a finom sütemény. Ülnek a vikingfiak a több hónapos éjszakában hosszú szakállukkal rögzítve magukon a medvebõrt és fejszével kapnak össze az utolsó süteményen - ami nehéz és kemény, de csak azért, hogy ki lehessen bírni a júliusi tavaszig.

Vagy csak mi rontottuk el a sütit.

Ilyen esetekben kell az elrontott süteménykupacból kenyérpudingot készíteni.

Örök családi vita tárgya, hogy a kenyérpudingba mennyi cukrot kell tenni. Szerintem sokat: a kenyérpuding lényege, hogy cukorral, mazsolával elnyomjon minden egyéb ízt, de ezek kenyérpuding-filozófiai eszmefuttatások. A gyakorlat idõnként más.

Kenyérpuding

- 6 cup elrontott sütemény (vagy szárazkenyér). Kockákra tépkedve.
- 2 cup cukor
- 5 tojás
- 2 - 2.5 cup tej
- 2 kanál vaniliakivonat
- 1/2 cup barnacukor ...

Folytats a blogon ... gastroglobe.blogspot.com/2012/01/elro...

sponsored links

Keres?s