Elronthatatlan meggyes piskóta
sponsored links
Elronthatatlan meggyes piskóta |
Hozzávalók:
4 tojás
20 deka liszt
fél tasak sütõpor
15 deka porcukor
1 mk õrölt fahéj
kb.fél deci forró víz
fél kiló magozott meggy
A lisztet elkeverem a porcukorral, majd belekeverem a sütõport, fahéjat és a 4 tojást is. Meglocsolom pár kanál forró vízzel a keveréket és addig keverem, míg a tészta sima nem lesz. A simára kevert tésztába keverem a kimagozott meggyet és ha még szükséges, további pár kanál forró vízzel még lágyítok a tésztán. A magozott meggyet kevés lisztbe beleforgattam, hogy ne színezze el a tésztát, illetve ne folyjon nagyon a leve, mert folyóssá válhat tõle a tészta.A tészta állagának kicsit sûrûbbnek kell lenni, mint a hagyományos piskóta tészta.
Sütõpapírral bélelt 20x30-as tepsibe símítom a masszát, és 160 fokosra elõmelegített sütõben tûpróbáig.
Langyosan lehet szeletelni. Aki magasabb kockákat szeretne, az kisebb (20x20-as) tepsiben süsse! Én durum lisztet és barna cukrot használtam, azért sötétebb a színe, no meg a fahéjtól. A recept a hagyományos alapanyagokból is készíthetõ.
Recept: https://receptneked.hu/edes-sutemenyek/elronthatatlan-meggyes-piskota/Elronthatatlan meggyes piskóta |