Eljutottam végre idáig

2011-09-11

sponsored links


Kicsit fárasztó hétvégén vagyok túl, mert eléggé elmaradtam a befõzéssel és ezért rohamtempóban kellett pótolnom.
Sajnos csak másodállásban vagyok háziasszony, ezért csak a hétvégéim maradnak arra, hogy elraktározzam a családom számára  a téli muníciót.
Ezért a mostani szombatunk azzal kezdõdött, hogy fölpakoltunk és reggel elindultunk a városi piacra.
Látszik, hogy nem ez az idõszak a befõzés aktuális ideje, de azért mindent kaptunk, amit beterveztem, igaz néhányszor körbe kellett járni az árúsokat.  Talán kicsit drágább is már a zöldség, de még így is megéri, mert  amit majd télen eszünk, legalább tudjuk, mi van benne és olyan, amilyet mi szeretünk. Viszont éppen ennek okán - mármint, hogy drágább - elmarad néhány dolog, amit szerettem volna az idén kipróbálni.
Kecsapot például még sosem tettem el és van még néhány ízesítõ ami tervbe van véve, de így az idén is elmarad.
Tavaly mindenféle befõzés elmaradt, mert egy kisebb mûtét volt mind a két kezemen felváltva, de ez elég volt ahhoz, hogy szinte az egész nyáron nem tudtam rendesen használni az ujjaimat.
Így azután ki is fogytunk minden házi konzervbõl, még az utolsó kicsi üvegek is elfogytak. Pontosabban maradt egyetlen üveg zöldséges szósz, ami valahogy elkeveredett. Ilyet viszont az idén szintén nem csináltam.

A vegyes savanyúság mindég kevésnek bizonyul, de annyira sok zöldséget eszünk télen köret gyanánt, hogy ezek mellé viszont nem kell a hagyományos savanyúság. Minden évben úgy gondolom, hogy van elég választék a ...

Folytats a blogon ... daisyterme.blogspot.com/2011/09/eljut...

sponsored links

Keres?s