Elindult a TableFree Világkonyha rendzvénysorozat / ebéd a Salaam Bombayban
sponsored links
A Lucullus BT gasztronómiai egyesület immár 9. éve mutatja be az érdeklõdõknek a Magyarországon megtalálható külföldi autentikus konyhákat, kultúrákat, a www.TableFree.hu "intelligens asztalfoglalási rendszer" oldal pedig 2. éve népszerûsíti az itthon megtalálható legjobb éttermeket, azok szolgáltatásait. Mindkét szervezet elkötelezett híve a minõségi étkezési kultúra terjesztésének, ezért elhatározták, hogy közösen útnak indítják a "TableFree Világkonyha" rendezvénysorozatot, ahol bizonyos idõközönként a jövõben bemutatnak egy-egy remek éttermet, azok legjobb ételeit.
A kezdeményezés elsõ állomása a Magyarországon immár 7. éve mûködõ Salaam Bombay indiai étterem volt, ahol a bombayi konyhával ismerkedhettek meg az érdeklõdõk. Rajesh Israni , a Bombay étterem tulajdonosa beszélt az indiai konyha rejtelmeirõl: a résztvevõk megtudhatták, hogy Bombay, a "csupán" 20 millió lakost számláló indiai város meglehetõsen kozmopolita hely, emellett Bollywood otthona és fontos pénzügyi központ is. A gasztronómiát illetõen India teljes területérõl megtalálhatóak itt az ételek; egészen színes ételkavalkéd jön létre, amit a street food-tól kezdve az ötcsillagos éttermen át sok helyen élvezhetünk. A helyi jellegzetességek közé sorolhatjuk a gazdag kókusz- és mangokultúrát, a curryk rendkívül széles körû használatát, a tandoor kemencében sült húsokat, naan-okat (kenyérfélék) és a nagyon fûszeres ételeket, például a ...