Elfelejtett mártások : a .....ribizli mártás
sponsored links
Elfelejtett mártások nyomában ..
Hajdanán a mártás a fõtt húshoz járt .
A menü elmaradhatatlan része. Emlékszem a a nagymamámnál a klasszikus étkezés fogásai :
Leves mint bevezetõ fogás, melyben gyakran fõtt hús.
/Nem ám olyan ripsz -ropsz levesek voltak ezek amiket én készítetek az utóbbi idõben, zöldség -, gyümölcs-, joghurt, fûszerek és mix, már lehet is tálalni ... ,
Ehhez a fõtt húshoz került asztalra a mártás ami hol zsemle-, hol fokhagyma-, de gyakran gyümölcsös volt, mint meggy-, ribizli-, vagy egres mártás .
A pecsenye követte különbözõ körettel savanyúval nyáron friss salátával.
Desszertként rendszerint különbözõ rétesek mákos- , almás-, meggyes-,sárgabarackos,túrós /a Nagymama csinálta ...