Elfelejtett mártások : a .....ribizli mártás

2012-07-10

sponsored links


Elfelejtett mártások nyomában ..
Hajdanán a mártás  a fõtt húshoz járt .
A menü  elmaradhatatlan  része. Emlékszem a  a nagymamámnál  a klasszikus  étkezés fogásai :
Leves mint bevezetõ fogás, melyben gyakran fõtt hús.
/Nem ám olyan ripsz -ropsz levesek voltak ezek amiket én készítetek az utóbbi idõben, zöldség -, gyümölcs-, joghurt,  fûszerek és mix, már lehet is  tálalni ... ,
Ehhez a fõtt húshoz került asztalra a mártás ami  hol zsemle-, hol fokhagyma-, de gyakran gyümölcsös volt, mint meggy-, ribizli-,  vagy egres  mártás .

A pecsenye követte különbözõ körettel savanyúval  nyáron friss salátával.
Desszertként rendszerint  különbözõ rétesek mákos- , almás-, meggyes-,sárgabarackos,túrós /a Nagymama csinálta  ...

Folytats a blogon ... rozmaringesibolya.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s