El se hiszem - Paradicsomos káposzta, sült tarjával
sponsored links
Ezt de útáltam kölökkoromban. Nem is ettem szerintem vagy tizenöt éve, az meg nagy idõ, tán még meg is kívántam a dolgot. Meg Évi is addig magyarázta hogy végül rászántam magam.
Viszont kicsit agyalnom kellett, hogy vajon mi legyen hozzá. Mivel sokra nem tartottam, illetve valami olyasmit akartam ami még másnap is ehetõ, viszonylag hamar megvan, végül a húsok ?trabantjára" esett a döntés, a tarjára. Vicc hogy még tán sose sütöttem pedig eléggé alap.
Mondjuk a tarjáért is hasonlóan rajongtam mint a paradicsomos káposztáért...
Aztán ahogy sült a hús, meg összeborult a káposzta és a paradicsom, kezdett érdekes lenni a dolog.
Ha valaki teljesen rá van gerjedve a fõzelékállagú témára, annak mondhatom, hogy ez nem egészen az, bár elég haloványak az emlékeim tényleg hogy az milyen is pontosan. Ez amolyan köret a hús mellé téma, legalábbis ezt most így találtam ki.
Egy, szerintem elég jól sikerült tarjával.
Kellbele:
Paradicsomos káposzta
Fél fej káposzta, olyan 70-80 dkg mondjuk,
Két kisebb fej vöröshagyma, felaprítva,
1 szárított csili paprika,
800 grammnyi paradicsomkonzerv ...