Ehetõ karácsonyfadíszek: Habkarika
sponsored links
Sokféleképpen lehet karácsonyfát díszíteni, manapság pláne sok a lehetõség. És e sok lehetõség közül az egyik az, amikor olyan díszeket aggatunk a fára, amelyek megehetõek. Mondhatni végtelen ezen díszeknek is a tárháza, én most az egyik legismertebbet muatom be, a habkarikát. A következõ napokban lesznek másféle ehetõ díszek is, figyeljétek a blogot! :)
Habkarika
Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 2 csipet só, 1 púpozott evõkanál kukoricakeményítõ, ételfesték, különféle szórócukrok.
Elkészítése: A tojásfehérjét keményre verjük a sóval, majd kanalanként beleadagoljuk a cukrot, miközben folyamatosan verjük tovább. Addig verjük, míg a hab kemény, formáját jól megtartó nem lesz. Ekkor óvatosan beleforgatjuk a keményítõt is. A habot sima vagy csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, és sütõpapírral bélelt tepsire köröket, vagy apró halmokból formázott karikákat nyomunk. Ha szeretnénk, megszórhatjuk különféle szórócukrokkal, vagy a habot különbözõ színekkel meg is festhetjük. A tepsiket 130 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, de a hõt azonnal levesszük 100 fokra, és légkeverésen kb. 1 órán át sütjük-szárítjuk. Ekkor kivesszük a sütõbõl, hagyjuk teljesen kihûlni, majd késsel óvatosan felszedjük a karikákat a papírról. Zsinórt fûzünk mindegyikbe, és már akaszthatjuk is a fenyõfára.EK - 2017/12.