Egészségesen, színesen
sponsored links
Idén is megrendezésre került a MOMOT általi receptverseny, melyre abszolút egészséges ételeket vártak. Tavaly már részt vettem rajta, nem nyertem. Viszont a nyáron megjelentettek egy kiadványt a legjobb ételekbõl és ebbe bekerültem
Ebben az évben is megmérettem magam, ismét sikertelenül. De nem szomorított el a dolog, most meg is mutatom nektek, mivel neveztem:
Színesen töltött, magvas bundásban sült sertésszûz balzsamos hagymákkal és tökmagolajos édesburgonya-pürével
Hozzávalók 4 fõre:
90 dkg (2 kisebb darab) sertésszûz
15 dkg orda
1 kápia
1 paprika
2-2 ek tökmag, szezámmag, lenmag, napraforgómag keverve
Só, bors
1 tojás
4 lilahagyma
20 dkg gyöngyhagyma
2 ek balzsamecet
60 dkg édesburgonya
2 ek tökmagolaj
Olívaolaj
A szüzek végeit levágjuk. A maradék hengereket keresztben félbevágjuk, majd a hosszanti oldal mentén egy centi vastagra felvágjuk úgy, mintha piskótatekercset akarnánk kigöngyölni. Az így keletkezett téglalapokat sózzuk, borsozzuk. A paprikákat és a sajtot fél centis hasábokra szeljük, a hússzeletek hosszabb oldalára fektetjük, feltekerjük. Egy-egy darab alufóliát megkenünk olívaolajjal, rátesszük a töltött húsokat, beletekerjük, a végeit is összefogjuk, mint a szaloncukrot. Egy tepsibe ültetjük, ujjnyi vizet öntünk alájuk, 180 fokon fél órát sütjük. Kivesszük, langyosra hûtjük.
Leszedjük róluk a fóliát, megkenjük a tojásfehérjével, meghempergetjük a magkeverékben. Egy serpenyõben, kevés olívaolajon minden oldalukat megpirítjuk.
A lilahagymát nagyobb kockákra vágjuk. A hússütõ serpenyõbe kevés olívaolajat öntünk, beletesszük a kétféle hagymát, ráöntjük a balzsamecetet. Addig kevergetjük nagy lángon, míg a nedvesség elfõ, a hagyma kicsit megpuhul, de roppanós marad.
Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, bõ sós vízben puhára fõzzük. Leszûrjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tökmagolajat, pürésítjük.
Tálaláskor a húst ferdén óvatosan felvágjuk, tányérra tesszük. Csillagcsõvel alakzatokat nyomunk a pürébõl, közéjük kanalazzuk a balzsamos hagymákat.
Gyorsan, egészségesen
Gyorsan ? egészségesen
Zöldségek színesen
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc
Ebben az évben is megmérettem magam, ismét sikertelenül. De nem szomorított el a dolog, most meg is mutatom nektek, mivel neveztem:
Színesen töltött, magvas bundásban sült sertésszûz balzsamos hagymákkal és tökmagolajos édesburgonya-pürével
Hozzávalók 4 fõre:
90 dkg (2 kisebb darab) sertésszûz
15 dkg orda
1 kápia
1 paprika
2-2 ek tökmag, szezámmag, lenmag, napraforgómag keverve
Só, bors
1 tojás
4 lilahagyma
20 dkg gyöngyhagyma
2 ek balzsamecet
60 dkg édesburgonya
2 ek tökmagolaj
Olívaolaj
A szüzek végeit levágjuk. A maradék hengereket keresztben félbevágjuk, majd a hosszanti oldal mentén egy centi vastagra felvágjuk úgy, mintha piskótatekercset akarnánk kigöngyölni. Az így keletkezett téglalapokat sózzuk, borsozzuk. A paprikákat és a sajtot fél centis hasábokra szeljük, a hússzeletek hosszabb oldalára fektetjük, feltekerjük. Egy-egy darab alufóliát megkenünk olívaolajjal, rátesszük a töltött húsokat, beletekerjük, a végeit is összefogjuk, mint a szaloncukrot. Egy tepsibe ültetjük, ujjnyi vizet öntünk alájuk, 180 fokon fél órát sütjük. Kivesszük, langyosra hûtjük.
Leszedjük róluk a fóliát, megkenjük a tojásfehérjével, meghempergetjük a magkeverékben. Egy serpenyõben, kevés olívaolajon minden oldalukat megpirítjuk.
A lilahagymát nagyobb kockákra vágjuk. A hússütõ serpenyõbe kevés olívaolajat öntünk, beletesszük a kétféle hagymát, ráöntjük a balzsamecetet. Addig kevergetjük nagy lángon, míg a nedvesség elfõ, a hagyma kicsit megpuhul, de roppanós marad.
Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, bõ sós vízben puhára fõzzük. Leszûrjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tökmagolajat, pürésítjük.
Tálaláskor a húst ferdén óvatosan felvágjuk, tányérra tesszük. Csillagcsõvel alakzatokat nyomunk a pürébõl, közéjük kanalazzuk a balzsamos hagymákat.
Hasonló bejegyzések:
Gyorsan, egészségesen
Gyorsan ? egészségesen
Zöldségek színesen
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc