Egészséges reggelik 1.

2014-06-26

sponsored links

IMG_0824



A nyarat azért is szeretem, mert a sok szezonális gyümölccsel és zöldséggel rengeteg egészséges reggelit tudunk készíteni. Arra gondoltam,  hogy miért ne mutathatnánk ezeket meg Nektek, így most a háztáji csemegék sorozathoz hasonlóan, errõl is olvashattok majd sorozatban (idõnként receptek, vendég bejegyzések, érdekes interjúk formájában). Reméljük szeretni fogjátok!

B.-nek régóta igyekszem a legtöbb gyümölcsöt és zöldséget belecsempészni az ételekbe otthon, leginkább reggel vagy délelõtt. Sok zöldséges ételt meg tudtam kedveltetni vele, de a gyümölcsökkel trükköznöm kell, így megpróbálom minél kívánatosabbá tenni számára a gyümölcsöket. Sokszor például turmixokat készítek reggelire, és ez rendszerint beválik, mert együtt válogatjuk össze és mossuk meg a hozzávalókat és a gépet is õ indíthatja be. Aztán a körte ízét például régóta nem szereti, de a meleg almás-körtés kompótot a mai napig kedveli. A reggeli zabkása (zabpehelybõl) örök kedvenc, már csak azért is, mert rengeteg finom gyümölcs kevethetõ bele. Az áfonya tavaly még nagy kedvenc volt, idén már bele kell csempésznem valamibe, hogy újra megkedvelje. A legjobbnak ehhez ezt a szuper áfonyás-kökuszos palacsintát találtam, ami ráadásul lisztmentes, mégis nagyon tápláló reggeli. Banán édesíti, bár én keverek hozzá kevés nád porcukrot (nádcukrot darálok porrá) és pici amerikai palacsintasütõt használok az elkészítéséhez, így lesz kb. 8-10 db belõle.

Recept

másfél db banán, meghámozva

3 tojás, felverve

25 g kókuszreszelék + kevés a tálaláshoz

75 g áfonya, megtisztítva

negyed teáskanál õrölt fahéj

1-2 púpos teáskanál nád porcukor

kókuszolaj (kókuszzsír olvasztva) a sütéshez

juharszirup

1. Egy villával összetöröm a feldarabolt banánt, és egy nagyobb tálban összekeverem a tojásokkal és a kókuszreszelékkel. Hozzákeverem a fahéjat és az áfonyát is (keveset elteszek belõle a tálaláshoz).

2. Kókuszzsírt teszek a teflonserpenyõbe és felforrósítom. Kisebb adagot kanalazok  bele, 2 percig sütöm az egyik oldalát, óvatosan megfordítom, majd kb. 2 percig a másik oldalát. Juharsziruppal meglocsolva, kókuszreszelékkel megszórva tálalom.




Folytats a blogon ... wannabechef.cafeblog.hu/2014/06/26/eg...

sponsored links

Keres?s