Egészséges müzliszelet házilag
sponsored links
Ha ezt megkóstoljátok, dobtok egy hátast! Nagggggggyon finom!
Otthon is könnyen készíthetünk müzliszeletet, csak pár hozzávaló, de pont olyan lesz, ahogy Te szereted!
Én szeretem a bolti müzliszeleteket is, általában van a táskámban egy-egy darab, a hirtelen rámtörõ éhség ellen hatásos. Na, de azok meg sem közelítik azt, ami most nálam készült. Ráadásul ez töményebb is, azt hiszem, a boltban kaphatóknál a gyárakban különösen ügyelnek arra, hogy a levegõnek is hagyjanak helyet a müzlidarabok között
A receptet Xsaránál találtam, akinél a blogkóstoló apropójából jártam. Annyiban átalakítottam, hogy tettem bele mogyorólisztet is, ez nagyon jó választás volt, legerõsebben a pirított dió íze érvényesül, utána pedig a mogyoróé. Nem beszélek többet róla, próbáljátok ki és meglátjátok!
Hozzávalók:
100 g zabpehely
20 g szezámmag
50 g aszalt gyümölcs ? nálam mazsola és datolya
30 g pirított, apróra vágott dió
140 g méz
2-3 ek mogyoróliszt (ez akár elhagyható)
Elkészítés:
A szezámmagot és a diót megpirítjuk (a dió pirítását még véletlenül se hagyjuk ki, extra finom lesz!).
A diót és az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat.
A mézet felmelegítjük és összekeverjük a többi dologgal.
Egy kisebb formát/dobozt (nálam egy õzgerincforma nagyságú, de egyenes aljú forma volt) kibélelünk sütõpapírral, ebbe kanalazzuk a masszát.
Ezután nedves kézzel jól lenyomogatjuk egyenletes vastagságúra. Közben lehet többször bevizezni a kezünket, így nem ragad rá.
Jó fél napig hagyjuk szikkadni. Ezután késsel darabolhatjuk.
Én az oldalukra állítva is hagytam egy darabig száradni õket.
Konyhalál Facebook oldalához itt tudsz csatlakozni!
Ne maradj le! Véghajrában a Nyomozz! Süss! Nyerj! nyereményjáték!
Hasonló bejegyzések:
Répából nyúl? ? egészséges sárgarépás bonbon
Pillecukor fillérekbõl házilag
Kókusztej házilag
Mogyoróvaj házilag
Goldfischli házilag