Egészben sült tarja spárgás karfiolpürével és hagymaszósszal (paleo)
sponsored links
Még sosem sütöttem egészben tarját, ami nagy hiba volt azt hiszem. :) A maradék hússzeleteket, akár fõzelékek mellé is adhatjuk feltétként.
Hozzávalók:
a sülthöz:
1 kg tarja egészben csont nélkül
1 fej fokhagyma
1 vöröshagyma
1 teáskanál törött bors
1 teáskanál õrölt kömény
1 teáskanál só
a körethez:
1 fej karfiol
1 köteg zöld spárga
1 evõkanál ghee (vajas ízt ad de a kókuszolaj is jó)
1 teáskanál útifû maghéj
törött bors
szerecsendió
só
a szószhoz:
10 dkg Totu krém extra
5 dkg paleolaj
a hús mellet megsült kihûtött vöröshagyma
1 teáskanál dijoni mustár
törött bors
só
A törött borsot, a kömény és a sót összekeverjük. Alaposan bedörzsöljük vele a húst. Tûzálló tálba tesszük. Mellé rakjuk a keresztben félbe vágott fokhagyma fejet és a megtisztított, szintén félbe vágott vöröshagymát- Lefedve 175 fokos sütõben 2 óra alatt megsütjük. Szeletelés elõtt 15 percet pihentetjük. A körethez a rózsáira szedett karfiolt forrásban lévõ, sós vízben 8 perc, a megtisztított spárgát pedig 3 perc alatt megfõzzük. Leszûrjük, végül összeturmixoljuk a többi anyaggal. A szószhoz az összes hozzávaló magas falú pohárba tesszük és botmixert fel-le mozgatva benne majonéz állagúra dolgozzuk. A húst a 10-es csillagcsõrös habzsák segítségével megformázott körettel, a hagymaszósszal és ecetes almapaprikával (recept itt) kínáljuk.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!