Egészben sült süllõ sóskamártással - VKF 48.forduló - Édes vizeink

2012-04-15

sponsored links


Mindennek eljön az ideje. Ez a süllõ nem tegnap készült: épp arra várt, hogy megfelelõ idõben kerüljön publikálásra. A Tarka Bárka megtette ezt a lépést: felkérte a bloggereket, hogy ez alkalommal a hazai halakat népszerûsítsük. Köszönöm. Vártam már erre, nem mintha nagy halevõ lennék. Pedig szeretnék. Ha vízparton vagyok,mindig kihasználom az alkalmat. Tényleg ehetnénk több halat, de az agyonantibiotikumozott, mesterségesen, tömegesen tenyésztett halfélékre nem vágyom.Ez a hal a piacon jött velem "szembe" és egybõl kosaramban landolt. Ha Balaton, akkor süllõ.Természetesen fagyasztott volt, de kitûnõ minõség, teljesen konyhakész.

Ismertek, nem komplikálom nagyon a dolgokat. A hasát belül kissé megsóztam, tele raktam citromkarikákkal, babérlevéllel, petrezselyemmel.Vastag póréhagymakarikákra helyeztem, kívülrõl egykevés olíva olajjal megkentem. Sütõben kb. 30 perc alatt elkészült.

A süllõ
"Egyik legnemesebb hazai ragadozó halunk a süllõ és egyben a sügérfélék legnagyobb képviselõje vizeinkben. Feje hosszúkás, háta szürkészöld,oldala ezüstös színû. Szája ...

Folytats a blogon ... nyarikonyha.blogspot.com/2012/04/eges...

sponsored links

Keres?s