Egészben sült sertéscsülök vele sült burgonyával
sponsored links
Nagy kedvenc nálunk a sült hús, bármilyen is legyen, imádjuk. Mondjuk nekem a csülök nem tartozik a nagy kedvenceim közé, azért megkóstoltam :)
A pácot is variálhatjuk sokféleképpen, ahogyan a burgonya helyett többféle zöldséget is dobálhatunk a csülök alá (én ezt jobban szeretem).
A pácot is variálhatjuk sokféleképpen, ahogyan a burgonya helyett többféle zöldséget is dobálhatunk a csülök alá (én ezt jobban szeretem).
Mindegy, melyik variációt készítjük, a siker nem marad el! :)
Hozzávalók:
- 1 egész sertéscsülök
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 fokhagyma
- 1 kk. egész fekete bors
- 1 kk. egész köménymag
- 3 babérlevél
- 1 kg burgonya
Páchoz:
- só
- fekete bors
- 2 ek. sûrített paradicsom
- 2-3 ek. mustár
- 2 kis gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Ha szükséges, a csülök bõrét megtisztítjuk.
Feltesszük fõni annyi vízben, amennyi ellepi.
A vízbe beledobjuk a vöröshagymát, az egész fekete borsot és köménymagot, valamint a babérlevelet és a fokhagymát is.
Addig fõzzük a csülköt, amíg félig megpuhul.
Nekem ez 1.5 óra volt, de ez függ a csülök méretétõl is.
A tepsi alját kirakosgatjuk a felszeletelt burgonyával, öntünk rá pici olajat és sózzuk.
Erre megy a csülök, amit elõtte bekentünk az elõre összekevert páccal.
Betesszük a sütõbe és készre sütjük.
Idõnként meglocsolgatjuk a szafttal, ami alatta lesz és kenegessük a maradék páccal is. Nekem a sütõben is kb 1.5 óra kellett, míg végleg elkészült.