Egészben sült karfiol (vegán)
sponsored links
Legelõször Sarahnál olvastam az egészben sült karfiolról. Egybõl elterveztem, hogy én is elkészítem kevesebb fûszerrel. Aztán ez váratott magára… évek múltak el egészben sült karfiol nélkül. Végül tavaly belevágtam Zsófi leírása alapján (az egészben sült karfiol történetérõl nála olvashattok részletesen itt). A karfiolt egészben sütõk két táborra oszlanak… vannak, akik szerint elõ kell fõzni és vannak, akik szerint nem. Én a fõzést választottam és minimál ízesítettem, így a felhasználása igen sokrétû lehet. Szószokat lehet készíteni mellé, amikbe mártogatni lehet a rózsáira szedett karfiolt. Egy étkezés központi eleme is lehet és mellé többféle köretet tudunk készíteni. Ha ebéd vagy vacsora partira vagyunk hivatalosak és vinni szeretnénk valamit, az egészben sült karfiol nyerõ választás lehet. A látványával mindenkit le fog nyûgözni!
Én az általunk imádott citromos tahini szószt csináltam meg, frissen kifõtt spagettivel kevertem össze és erre tettem feltétként a sült karfiol falatokat. Mondanom sem kell, hogy az utolsó morzsáig megettünk mindent!