Egészben sült füstölt pulykacomb vele sült zöldségekkel
sponsored links
Egészben sült füstölt pulykacomb vele sült zöldségekkel
Ez egy nagyon finom étel. Az elõkészítés viszonylag gyors, a munka oroszlánrészét a sütõ végzi. Az ételt anyáknapi meglepetésnek szántam. Mivel a lányunk csak május végére tervez egy hazalátogatást Bécsbõl, gondoltam ezzel kedveskedek a feleségemnek helyette. Nem kért belõle.Kénytelen leszek egyedül megenni az egészet. No, valahogy megbirkózom majd vele.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A krumplit megpucolom, kockára vágom. A fokhagymát felszeletelem. A hagymákat, paradicsomokat négybe, a gombákat félbe vágom. A répákat hosszában félbe, majd nagyobb darabokra vágom.
A combot beteszem egy serpenyõbe, szórok rá fokhagymát. Körberakom a zöldségekkel a gombák kivételével. Szórok rájuk kakukkfüvet. Az egészet sózom, borsozom, s meglocsolom kevés vízzel és napraforgó olajjal. Letakarom alufóliával. Beteszem a 180 C fokra elõmelegített sütõbe.
A húst és a zöldségeket idõnként meglocsolom. 90 perc után leveszem a fóliát. Rárakom a gombákat, s tovább sütöm, most már gyakoribb locsolással. 30 perc elteltével rövid ideig grillezem.
Tálaláskor szelek három szeletet a pulykacombból, rakok mellé zöldségeket.
Ez egy nagyon finom étel. Az elõkészítés viszonylag gyors, a munka oroszlánrészét a sütõ végzi. Az ételt anyáknapi meglepetésnek szántam. Mivel a lányunk csak május végére tervez egy hazalátogatást Bécsbõl, gondoltam ezzel kedveskedek a feleségemnek helyette. Nem kért belõle.Kénytelen leszek egyedül megenni az egészet. No, valahogy megbirkózom majd vele.
Hozzávalók:
- 1 db füstölt pulyka alsócomb (107 dkg)
- 2 db vöröshagyma
- 1 db lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 db burgonya
- 2 db répa
- 1 db csípõs hegyes paprika
- 2 db paradicsom
- 20 dkg csiperkegomba
- 6 szál kakukkfû
- só
- õrölt fekete bors
- napraforgó olaj
Elkészítés:
A krumplit megpucolom, kockára vágom. A fokhagymát felszeletelem. A hagymákat, paradicsomokat négybe, a gombákat félbe vágom. A répákat hosszában félbe, majd nagyobb darabokra vágom.
A combot beteszem egy serpenyõbe, szórok rá fokhagymát. Körberakom a zöldségekkel a gombák kivételével. Szórok rájuk kakukkfüvet. Az egészet sózom, borsozom, s meglocsolom kevés vízzel és napraforgó olajjal. Letakarom alufóliával. Beteszem a 180 C fokra elõmelegített sütõbe.
A húst és a zöldségeket idõnként meglocsolom. 90 perc után leveszem a fóliát. Rárakom a gombákat, s tovább sütöm, most már gyakoribb locsolással. 30 perc elteltével rövid ideig grillezem.
Tálaláskor szelek három szeletet a pulykacombból, rakok mellé zöldségeket.