Egészben sült füstölt pulykacomb vele sült zöldségekkel

2017-05-09

sponsored links

Egészben sült füstölt pulykacomb vele sült zöldségekkel

Ez egy nagyon finom étel. Az elõkészítés viszonylag gyors, a munka oroszlánrészét a sütõ végzi. Az ételt anyáknapi meglepetésnek szántam. Mivel a lányunk csak május végére tervez egy hazalátogatást Bécsbõl, gondoltam ezzel kedveskedek a feleségemnek helyette. Nem kért belõle.Kénytelen leszek egyedül megenni az egészet. No, valahogy megbirkózom majd vele.

Hozzávalók:

  • 1 db füstölt pulyka alsócomb (107 dkg)
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 db burgonya
  • 2 db répa
  • 1 db csípõs hegyes paprika
  • 2 db paradicsom
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 6 szál kakukkfû
  • õrölt fekete bors
  • napraforgó olaj

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, kockára vágom. A fokhagymát felszeletelem. A hagymákat, paradicsomokat négybe, a gombákat félbe vágom. A répákat hosszában félbe, majd nagyobb darabokra vágom.

A combot beteszem egy serpenyõbe, szórok rá fokhagymát.  Körberakom a zöldségekkel a gombák kivételével. Szórok rájuk kakukkfüvet. Az egészet sózom, borsozom, s meglocsolom kevés vízzel és napraforgó olajjal. Letakarom alufóliával. Beteszem a 180 C fokra elõmelegített sütõbe.

A húst és a zöldségeket idõnként meglocsolom. 90 perc után leveszem a fóliát. Rárakom a gombákat, s tovább sütöm, most már gyakoribb locsolással. 30 perc elteltével rövid ideig grillezem.

Tálaláskor szelek három szeletet a pulykacombból, rakok mellé zöldségeket.








Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/05/eges...

sponsored links

Keres?s