Egészben sült csirke citrommal

2011-09-19

sponsored links

A hétvégén Jamie Oliver beköltözött a konyhámba. No persze erre aztán felkapja a fejét kedves olvasó is, hogy mimimi? Ki költözött, kinek a konyhájába? Vissza lehet süppedni nyugodtan a délutáni karosszékes punnyadásba, csak vicceltem:) Félig mondjuk igazam van, mert ez a csirke az õ receptje nyomán lett olyan amilyen.

Volt egy tanyasi csirkém, amit már régóta õrizgettem a fagyasztóban, gondoltam már elunta magát ott, ezért lett a mai ebéd fõszereplõje. És szuper kis ebéd kerekedett belõle, a recept egyszerûségébõl nem is gondoltam, hogy ilyen finom lesz. 

Hozzávalók:
1 csirke, nekünk kicsi volt, de ha nagy a család jöhet egy nagyobb jószág is
1 citrom
1 kg krumpli
1 marék friss kakukkfû

Elkészítés:
Mivel nekem a csirkém fagyasztóban volt, ezért tegnap kivettem, kiolvadt, este besóztam, borsoztam, visszatettem még a hûtõbe, hogy átjárja a fûszer. A krumplit megpucolom, szeletelem, és sós vízben kifõzöm. Közben a csirkét bedörzsölöm olívaolajjal, a hasába beletömöm a csokor kakukkfüvet, a citromot késsel több helyen megszurkálom, majd azt is utánatömöm a kakukkfûnek. Tepsibe rakom a csirkét, majd lefedem alufóliával. Elõmelegített, 190 fokos sütõben kb. 1 óráig sütöm. Utána kiveszem a csirkét egy tányérba, a tepsibe rakom a megfõtt krumplit, és a közepébe visszateszem a csirkét. Vissza a fóliát, és mehet ismét 1 órára a sütõbe. Ezalatt megsül a csirke is, és ...

Folytats a blogon ... kispite.blogspot.com/2011/09/egeszben...

sponsored links

Keres?s