Egzotikusan olvad a szádban, mely boldoggá tesz?

2014-02-24

sponsored links

A roppanós csokoládé után a rágós, de érzékien édeskés íz után elérsz a gördült marcipánhoz, mely minden érzékedet felébreszti, egyszerûen egzotikusan mennyei íz hatás? Készítsétek el, nagyon finom? Akár egy kis vendégváró nasinak is beilleszthetõ, a gratuláció tuti nem marad el? :)



Marcipánnal töltött datolya, csokoládéba mártva

Hozzávalók:

500-600gr datolya

200 g marcipán massza

1 ek konyak

200 g ét csoki (jó minõségû)

Elkészítés:

A marcipánt gyúrd össze a konyakkal.  A datolyát magozzuk ki, a mag helyére helyezzünk a konyakos marcipánt, (hasonló méretû legyen a betöltésre váró marcipán, min a kivett mag), majd gondosan simítsuk rá a datolyát, hogy a marcipán ne legyen látható. Olvaszd meg a csokit vízfürdõ felett és mártsd bele a töltött datolyát és szórd meg díszítõ dekor cukorral, - vagy fehércsokoládét felolvasztva és rácsurgatva is díszítheted - és egy rácson lecsurgatva, hagyd megszáradni a csokoládét. Utána hûtõbe tesszük, hogy véglegesen megdermedjen.

Úgy gondolom, hogy ez egy egészségesen, ízletes édesség.



Jó nasizást!

Klarissza



Hasonló bejegyzések:




kókusz epres álom
Ízek robbanása a szádban! Könnyû, friss, és sûrû minden ugyanabban az idõben!


osztriga_szósz
Finomságok tárháza?


Itália saláta öntet
Tudástár ? ínyenceknek


természetes gyümölcs édesítõszer
Természetes gyümölcs édesítõszer


figyelem
Tudástár 2. ? Mennyi? az annyi? jó ha, tudjuk?mibõl mennyit?




Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s