Egzotikus sült csirke répa-tésztával
sponsored links
Hozzávalók 2 személyre:
- 6 sárgarépa, 1 csirkemell filé
- 10 dkg spenót
- 1 lilahagyma
- 4 evõkanál szójaszósz
- 1 evõkanál méz
- 1-1 teáskanál õrölt kurkuma és fûszerpaprika
- 3 evõkanál olívaolaj
- 1 evõkanál szezámmag
- só, õrölt bors
-->
Elkészítése:
- Egy serpenyõben 2 evõkanál olajat hevítünk.
- A húst nagyobb kockára vágjuk, és egy tálban összekavarjuk 3 evõkanál szójaszósszal, illetve mézzel, paprikával, kurkumával, kevés sóval, és borssal. Ezután serpenyõben megsütjük, kiszedjük.
- Ugyanebben a serpenyõben felhevítjük a maradék olajat. A répát meghámozzuk, és zöldségspirálozóval hosszúra vágjuk (ennek hiányában használjunk zöldséghámozót). 2-3 percig pirítjuk a szeletekre vágott hagymával együtt, hozzáadjuk a maradék szójaszószt, illetve a spenótot. Összepirítjuk, szezámmaggal megszórjuk, és ha szükséges, sózzuk.
- Tálaláskor a tetejére rakjuk a sült csirkemellet, és frissen õrölt borssal megszórjuk.