Egzotikus gyümölcsleves habgaluskával
sponsored links
Tudom, hogy tavasz van, meg tavaszodik, de azt hiszem, hogy ebben a hideg, esõs (legalábbis nálunk) áprilisi idõben, nagyon is jól tud esni, egy kis meleg, simogató, krémes gyümölcsleves. S ráadásul percek kérdése elkészíteni.
Hozzávalók (5 személyre): 3 alma, 2 narancs, fél grépfrút, 2 kivi, 1 banán, 1 ananászkonzerv, 2 ? 3 evõkanál citromlé, 4 ? 5 evõkanál méz, 1 tasak tejszín ízû pudingpor, 2 dl tejföl, 2 tojásfehérje, 2 evõkanál cukor.
Elkészítése:
- Elõkészítjük a leveshez a gyümölcsöket: az almát, a narancsot, a grépfrútot, a kivit, a banánt.
- A gyümölcsöket, a banán kivételével meghámozzuk.
- Az ananászkonzervet leszûrjük.
- Az almát, a narancsot, a kivit kockára vágjuk, a gréprútot kifilézzük.
- Az ananász levét kb 1, 5 liter vízzel együtt fõni tesszük, amikor forr, az almával kezdve néhány perc különbséggel hozzáadjuk a gyümölcsöket, legutoljára a banánt, a citromlét, a mézet, roppanósra fõzzük.
- A pudingport csomómentesre kavarjuk a tejföllel, majd hõkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besûrítjük a levest.
- A tojásfehérjéket 2 evõkanál cukorral kemény habbá verjük, enyhén cukros vízben kifõzzük, a levest a habgaluskákkal tálaljuk.