Egzotikus gyümölcsleves habgaluskával

2014-04-13

sponsored links

Tudom, hogy tavasz van, meg tavaszodik, de azt hiszem, hogy ebben a hideg, esõs (legalábbis nálunk) áprilisi idõben, nagyon is jól tud esni, egy kis meleg, simogató, krémes gyümölcsleves. S ráadásul percek kérdése elkészíteni.

 
Hozzávalók (5 személyre): 3 alma, 2 narancs, fél grépfrút, 2 kivi, 1 banán, 1 ananászkonzerv, 2 ? 3 evõkanál citromlé, 4 ? 5 evõkanál méz, 1 tasak tejszín ízû pudingpor, 2 dl tejföl, 2 tojásfehérje, 2 evõkanál cukor.
Elkészítése:
  1. Elõkészítjük a leveshez a gyümölcsöket: az almát, a narancsot, a grépfrútot, a kivit, a banánt.
  2. A gyümölcsöket, a banán kivételével meghámozzuk.
  3. Az ananászkonzervet leszûrjük.
  4. Az almát, a narancsot, a kivit kockára vágjuk, a gréprútot kifilézzük.
  5. Az ananász levét kb 1, 5 liter vízzel együtt fõni tesszük, amikor forr, az almával kezdve néhány perc különbséggel hozzáadjuk a gyümölcsöket, legutoljára a banánt,  a citromlét, a mézet, roppanósra fõzzük.
  6. A pudingport csomómentesre kavarjuk a tejföllel, majd hõkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besûrítjük a levest.
  7. A tojásfehérjéket 2 evõkanál cukorral kemény habbá verjük, enyhén cukros vízben kifõzzük, a levest a habgaluskákkal tálaljuk.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/04...

sponsored links

Keres?s