Egzotikus csirke
sponsored links
Ez a recept igazából egy Stahl könyvbõl származik, nála tandoori csirke név alatt futott. Annyi a különbség, hogy megnöveltem a joghurt mennyiséget, illetve ott gyors ételként volt feltüntetve, ami nálam 1 éjszakai pácolással meg lett toldva, tehát az elkészítésben picit eltértem. Most kivételesen a fõzelékhez kerestem valami feltétet és azt gondoltam, hogy ez a fûszeres pácolt húsi jól megy majd a rendhagyó sárgaborsófõzelékemhez. Az a helyzet, hogy igazam volt, de annyira ízletes a húsi önmagában is, hogy egyszerû rízzsel, vagy naan kenyérrel is nagyon finom vacsora.
Ízkavalkakádhoz:
5 db csirke felsõcomb (kb. 70 dkg)
1 fej hagyma finomra aprítva
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 dl görög joghurt
2 ek curry
2 cm gyömbér lereszelve ...