Együk meg mindenestõl!

2014-07-18

sponsored links


Gyerekkorunkból talán emlékszünk a mesére, ami a szegény emberrõl szólt, aki kanál híján cipóval ette ki a tányérjából a levest. Nos, nem csak az evõeszközt, a tálóedényt is megehetjük néha. Fõleg, ha okosan tálalunk és úgy adjuk az ételt az asztalra, hogy az is ehetõ.


Almában tálalt zellersaláta

Hozzávalók 4 személyre? 4 szép na savanykás alma, 15 dkg zeller, 10 dkg dió, 10 dkg sonka, 1 tojás sárgája, 1 dl olaj, 1 dl tejföl, só, bors.

Elkészítése: Az almákat megmossuk, szár felõli részüknél egy kalapnyit levágunk, majd a belsejüket kikaparjuk. A magház kivételével az alma húsát apróra vágjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott zellert, az apróra vágott sonkát és a durvára darabolt diót. A tojássárgából az olaj fokozatos adagolásával sûrû majonézt keverünk, majd hozzáadjuk a tejfölt is, sózzuk, borsozzuk. A salátát összekeverjük az öntettel és az almákba adagoljuk, így tálaljuk. A levágott kalapokat díszként felhasználhatjuk.

Folytats a blogon ... finomsagaim.blogspot.com/2014/07/egyu...

sponsored links

Keres?s