Egyél fél kiló zöldséget naponta!
sponsored links
Táplálkozástudományi szakértõk szerint legalább 0,5 kiló zöldséget kellene megennünk naponta, hogy a megfelelõ mennyiségû rosthoz, vitaminokhoz jusson szervezetünk.
Ezt sajnos kisgyermekes anyukaként én magam sem tudom a legtöbbször betartani, fõleg most így a téli ínséges idõszakban, amikor nincs zaftos, napérlelte paradicsom, zsenge spenót, zöldsaláta, a cukkini illetve a padlizsán ára az egekben van, az uborka túl vizes és íztelen. Szóval ötletem sincs nagyon, hogy napi szinten, hogyan tudnám változatossá tenni családunk zöldségfogyasztását.Nálunk lecsengett a sütõtök szezon is (értsd megúntuk), legtöbbször paprika, retek, savanyúkáposzta, párolt káposzta, zöldbab (mirelit) és olykor brokkoli kerül a tányérra, a köret mellé. Nyáron nem is lenne gond, fél kiló mennyisége, akár már reggelire is összejönne a frissen termett zöldségekbõl: 1 paradicsom, 2 retek, egy darab uborka, fél paprika. Ez fél kiló!
Ti, hogyan oldjátok meg? Írjátok meg ötleteiteket!
De azért, hogy én is hozzak valamit, néhány sült zöldség változatos elkészítését ajánlom:
Utoljára talán karácsonykor sikerült teljesíteni a kiírt penzumot, köszönhetõen Jamie Oliver egyik mûsorának.Sült zöldségeket készített céklából, sárga illetve fehér répából és édesköménybõl. Nosza, másnap ...