egyszerü, gyors házi teljes kiörlésü kenyér a mindennapokra
sponsored links
Persze, mert én annyira szeretek kenyeret sütni. Ez mondjuk igaz, engem lenyûgöz a kelt tészta minden formája. Ha zsemlét sütök, leülok a konyhakõre a sütõhöz, és kávézgatva bámulom, ahogy sül, kel, mozog, illatozik. Szerem az élesztõ illatát, imádom tapintami a ruganyos masszát, beleharapni a helyenként puha, máshol ropogós textúrába.
Na igen, de a kelt tészták többsége nem éppen light, ugye... Ami meg light, az meg nem olyan, ugye. Dagasztottatok már teljes kiõrlésû lisztbõl kenyeret? Még megkelni csak megkel, de a végére egy kõdarab lesz belõle. Na de ennek vége. Aki szeri a szivacsos, puha kenyeret, annak sem kell mostantól az lidlibe rohanni kávéval barnára festett zsömléért, hanem öt perc munkával elõállíthatja otthon.
A recept Rachel Allentõl kölcsönözve, de karcsúsítva.
Egy rúdhoz kell:
200 g teljes kiõrlésû liszt
75 g síma liszt ( kemény vonalasoknak ehelyett is tk) ...