Egyszerûen nyûgözz le mindenkit?

2014-03-23

sponsored links

Ez egy egyszerû, ízletes és laktató egytálétel, mindazoknak, akik imádják a tésztás ételeket, és szívesen kísérleteznek a konyhába. A csalódás kizárva!? egyszerûen nem lehet elmenni mellette? :) ezt bizony, el kell készítened? :)



laskagombás-tejszínes makaróni tésztaLaskagombás-tejszínes makaróni tészta

Hozzávalók:


Tésztához:

2 l víz

2 ek olaj

1 tk só

250 g száraz ?Barilla? makaróni vagy penne tészta





Tejszínes-gombás szószhoz:

500 g laska gomba

20 g vaj

3-4 gerezd fokhagyma

só himalája ? ízlés szerint

? mk öt bors fûszer vagy õrölt fekete bors

? mk kakukkfû

1 dl fehérbor

250 ml tejszín

1 csokor petrezselyem

1 tk tápióka keményítõ ? vagy liszt

5 dkg cheddar sajt



Elkészítés:

A laskagombát alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.



A vizet feltesszük fõzni a sóval és az olajjal, majd a nagyon forrásban lévõ, lobogó vízbe dobjuk a tésztát. Dobozon lévõ utasítás alapján 8 perc (Barilla) a fõzés idõ, ezt követõen, a tésztát leszûrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsurgatjuk. ? én a tésztát kb. 3-4 percig fõzõm, utána lekapcsolom a hõt alatta, és fedõ alatt még a vízben gõzöltetem, az elért 8 percig, de van úgy, hogy kevesebb kell, persze közben megkóstolva, hogy ?al dente? legyen a tészta, olyan ropogós, harapható, vagyis ne legyen túlfõzve. -

pikáns laskagombás-tejszínes makaróni tészta

Közben a vajat felhevítjük egy serpenyõben, és rádobjuk, a fokhagymát kb. egy percig vagy kevesebb ideig pirítjuk, vigyázva meg ne égjen, és rátesszük a laskagombát. A gombát kissé megpirítjuk, majd fûszerezzük, és felöntjük a borral, és tovább pároljuk. Ha már kezd elfõni a bor, akkor kétszerre fokozatosan felöntjük tejszínnel. Ha megpuhult a gomba, akkor egy tk tápióka keményítõt szórunk rá, elkeverjük és még egy percig fõzzük, majd lekapcsoljuk a hõt alatta.

Tányérra halmozzuk a tésztát, megcsurgatjuk a gombás szósszal. Megszórjuk reszelt cheddar sajttal és petrezselyemmel.

tejszínes-pikáns laskagombás-fokhagymás makaróni tészta

*Tipp: Ráboríthatjuk a tésztát a gombás szószra, és lassú tûzön összeforgatjuk. Miután a szósszal összekevertük a tésztát, azonnal tálaljuk az ételt, mert a tészta megszívja magát a tejszínnel, és ekkor az étel élvezeti értéke jelentõsen csökken.

Jó étvágyat!

Klarissza



Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s