Egyszerû étcsokoládés bonbonok paradió morzsával
sponsored links
Csak tátom a számat egy-egy világhírû bonbon mûhelyt is meghazudtoló bonbon költemény láttán a blogokon. Csak gratulálni tudok, aki ilyen nagyon ügyes és türelmes, azt hiszem, én nem ez a típus vagyok. Még lehetek. Akkor beiratkozok valamelyik professzionális házi mûhelybe.
Mivel nálunk a reggeli, ebéd, vacsora áll az étkezés fókuszában, az édesség és desszertgyártás csak a második helyre kerül, illetve annyi idõt tudok rászánni, ami az ételkészítés után marad. Azért készül nálam egy-két szép, igényes édesség, sütemény, desszert, úgyhogy nem hiszem, hogy szégyenkeznem kellene.
Legutóbb például sablé diamant készült, vaníliás vajas keksz. Választékbõvítés gyanánt megtöltöttem étcsokoládés ganache-al, azaz étcsokoládé krémmel. Valami olyasmit szerettem volna bemutatni, hogy házilag is készíthetünk egyszerû, de igényes édességet különösebb macera nélkül, valódi alapanyagokból, adalékmentesen.
Az étcsokoládés ganache-ból kifejezetten nagy adagot készítettem, mert szerettem volna ha marad belõle néhány ...