Egyszerû zöldségleves füstölt sajtos galuskával

2018-03-05

sponsored links

Tényleg egyszerû, amolyan bedobálós leves. Na jó, elõtte hûtõben-kamrában körülnézõs, hogy mégis mi van itthon, mibõl lehetne elkészíteni. :) Szerencsére akkor is finom, ha csak 3 féle zöldség kerül bele és akkor is, ha sokféle. A füstölt sajtos galuskát azonban nem érdemes kihagyni belõle!

                           


Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- zöldségek (nálam most sárgarépa, fehérrépa, karalábé, brokkoli, zöldborsó volt itthon)
- olaj
- 1 púpozott evõkanál liszt
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 1 dl sûrített paradicsom vagy paradicsomlé
- só
- bors
- petrezselyem

A zöldségeket megtisztítjuk, tetszés szerinti darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. Egy fazékban olajat hevítünk, beletesszük a hagymát és fedõ alatt üvegesre pároljuk. Beleöntjük az összes zöldséget, megszórjuk pirospaprikával, liszttel, kevergetve pirítjuk néhány percig. Felöntjük dupla mennyiségû vízzel, valamint a paradicsomlével (vagy sûrítménnyel) sóval és borssal ízesítjük, majd nagy lángon, félig lefedve felforraljuk. Ezután mérsékeljük a lángot és puhára fõzzük a zöldségeket.

                                                                      

Közben elkészítjük a galuskatésztát.

Hozzávalók a galuskához:
- 1 tojás
- 1 teáskanálnyi lágy vaj
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- liszt
- kevés víz


A tojást egy tálba ütjük, kevés vizet adunk hozzá és felverjük. Beletesszük a lágy vajat, reszelt sajtot és annyi lisztet amellyel csomómentesre dolgozva lágy de nem folyós tésztát kapunk. 

A forró levesbe teáskanállal galuskákat szaggatunk.
Körülbelül 5 percig fõzzük még, megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel és kész is.


Elárulom, hogy ebbõl a levesbõl nem csak mi ettünk, de Dorottyának (1 éves) is nagyon ízlett, többször is ebédelt belõle. :)

Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2018/03/egysze...

sponsored links

Keres?s