Egyszerû téli paradicsomszósz alaprecept. Pizzára, tésztára, lasagnéhoz.
sponsored links
Eleinte minden pizzánál vagy spagettinél levezettem, hogyan fõzöm a paradicsomszószt. Utána rájöttem, hogy alapvetõen mindig ugyanúgy készítem, inkább csak a szezonális, friss fûszernövények azok, melyek változnak az alapreceptemben.
Késõbb linkkel utaltam a legutóbbi posztra, ahol részletesen leírtam, hogyan készítem az elsõszámú családi kedvenc paradicsomszószt. Nem nagy ügy így sem visszaolvasni magának a paradicsomszósznak a leírását, de ki kell hámozni egy másik étel összetevõi közül. Így úgy döntöttem, hogy külön posztban is megemlékezem a paradicsomszószról. A tavasztól-õszig verziókat már közzétettem, például itt:
Pizzára, pastára, lasagnébe: paradicsomszósz lila bazsalikommal és zsályával
Lasagne gazdagon: rozmaringos marharaguval, bazsalikomos paradicsomszósszal, parmezános tejszínkrémmelIgen, már fiatalasszony koromban levettem a férjemet a lábáról azzal, hogy friss, illatos paradicsomszószt fõztem a fent is jelzett tésztaételekhez. Úgyhogy mondhatom azt, hogy van benne rutinom. Sokat nem változtattam rajta az elmúlt 20 év során, a férjem azt vallja, ha valami jó és bevált, akkor Õ legközelebb is pont ilyennek szeretné.
Olyannyira bevált, és oly gyakran kell készítenem, hogy gyakran dupla adagot készítek és a maradékot simán ...