Egyszerû tejfölös túrós pogácsa
sponsored links
Halászlevet fõztem keszegbõl az egyik nap, mellé sütöttem ezt a cseppet savanykás, friss élesztõs tejfölös túrós pogácsát. Lisztbõl nagyjából fele-fele arányban tettem bele sima és teljes kiõrlésû búzalisztet.
Ha tehetem, mindig friss élesztõvel dolgozom, mert sokkal megbízhatóbbnak tartom a szárítottnál, az utóbbit inkább csak vészhelyzetre és a néha készülõ dagasztás nélküli kenyérhez tartom itthon.
Eredetileg kelesztés nélkül akartam kipróbálni ezt a pogácsareceptet, de amíg a halat szálkáztam a halászléhez, addig meg is kelt a tészta.
Nagyon könnyû, puha, levegõs pogácsák sültek ki belõle, s még másnapra is azok maradtak.
Az elkészítése nem igényel különösebb konyhai tapasztalatot, bárki el tudja készíteni. ;)
Hozzávalók
500 g tehéntúró krumplinyomón átpasszírozva
175 g langyos tejföl
3 g nádcukor
35 g friss élesztõ ...