Egyszerû tejfölös-paprikás csirke különleges, egészséges körettel
sponsored links
Egyszerû sült hús rengeteg zöldséggel
Tavasszal már nagyon szoktam várni, hogy a spárga elérhetõ áron legyen a piacon. Pár napja végre találtam, a szokásos krémleves után pedig valami különlegességet szerettem volna készíteni.
A köretet egy külföldi oldalon találtam, már meg nem mondom, hol. A paprikás csirkét viszont nem a szokásos módon készítettem el, hanem sokkal egyszerûbben, hagyma nélkül, a köretben úgyis van elég.
Az tetszett a legjobban ebben az ételben, hogy a napi zöldségadag simán benne van, amellett nagyon laktató és igazi ízbomba.
Paprikás-tejfölös csirke kuszkuszos zöldségekkel
Hozzávalók 4 fõre:
6 nagyobb csirke felsõcomb
1 tk só
Frissen õrölt bors
2 dl zsíros tejföl
1 púpozott ek pirospaprika
A körethez:
10 cm-nyi póréhagyma
1 kisebb fej lilahagyma
1 nagy fej paradicsom
1 kisebb kaliforniai paprika
1 csokor zöld spárga
3 nagyobb hónapos retek
Fél bögre kuszkusz
2 szelet barna kenyér
Só, bors, ízlés szerinti zöldfûszerek (pl. rozmaring, bazsalikom)
Olívaolaj
A combokat kicsontozzuk. Egy tálban simára keverjük a tejfölt a pirospaprikával, sóval és szép adag borssal. A húst háromcentis kockákra vágjuk, a tejfölbe forgatjuk, hûtõbe tesszük.
A kuszkuszt egy tálba szórjuk, kissé megsózzuk és felöntjük annyi forró vízzel, hogy egy ujjnyival ellepje. Lefedjük 10 percre.
A spárgák szárának kemény végét lepattintjuk, felette 3 cm-en zöldséghámozóval lehántjuk. Lobogó sós vízben 5 percet fõzzük, kivesszük, 4 darabba vágjuk. A lila- és póréhagymát vékonyan felszeleteljük, a paradicsomot és a retket cikkekre, a paprikát vékony csíkokra vágjuk. egy serpenyõben egy ek olívaolajon megfuttatjuk a spárgák fejét, majd mehet hozzá a többi zöldség. Kevergetve-rázogatva roppanósra sütjük õket, mikor kezdenek alakulni, rájuk szórjuk a sót és a fûszereket, ha kész, elzárjuk a gázt.
A kuszkuszt villával átforgatjuk, a zöldségekhez keverjük. A kenyeret kockákra vágjuk, egy száraz serpenyõben megpirítjuk, félretesszük.
Ugyanebbe a serpenyõbe két ek olívaolajat öntünk, beleborítjuk a csirkefalatokat. Nagy lángon, többször megkeverve pár perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a mártás is besûrûsödik kicsit alatta.
Tálalás elõtt a zöldségeket összekeverjük a kenyérkockákkal, ízlés szerinti mennyiséget tányérra szedünk, hozzákanalazunk a tejfölös csirkekockákból is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Tavasszal már nagyon szoktam várni, hogy a spárga elérhetõ áron legyen a piacon. Pár napja végre találtam, a szokásos krémleves után pedig valami különlegességet szerettem volna készíteni.
A köretet egy külföldi oldalon találtam, már meg nem mondom, hol. A paprikás csirkét viszont nem a szokásos módon készítettem el, hanem sokkal egyszerûbben, hagyma nélkül, a köretben úgyis van elég.
Az tetszett a legjobban ebben az ételben, hogy a napi zöldségadag simán benne van, amellett nagyon laktató és igazi ízbomba.
Paprikás-tejfölös csirke kuszkuszos zöldségekkel
Hozzávalók 4 fõre:
6 nagyobb csirke felsõcomb
1 tk só
Frissen õrölt bors
2 dl zsíros tejföl
1 púpozott ek pirospaprika
A körethez:
10 cm-nyi póréhagyma
1 kisebb fej lilahagyma
1 nagy fej paradicsom
1 kisebb kaliforniai paprika
1 csokor zöld spárga
3 nagyobb hónapos retek
Fél bögre kuszkusz
2 szelet barna kenyér
Só, bors, ízlés szerinti zöldfûszerek (pl. rozmaring, bazsalikom)
Olívaolaj
A combokat kicsontozzuk. Egy tálban simára keverjük a tejfölt a pirospaprikával, sóval és szép adag borssal. A húst háromcentis kockákra vágjuk, a tejfölbe forgatjuk, hûtõbe tesszük.
A kuszkuszt egy tálba szórjuk, kissé megsózzuk és felöntjük annyi forró vízzel, hogy egy ujjnyival ellepje. Lefedjük 10 percre.
A spárgák szárának kemény végét lepattintjuk, felette 3 cm-en zöldséghámozóval lehántjuk. Lobogó sós vízben 5 percet fõzzük, kivesszük, 4 darabba vágjuk. A lila- és póréhagymát vékonyan felszeleteljük, a paradicsomot és a retket cikkekre, a paprikát vékony csíkokra vágjuk. egy serpenyõben egy ek olívaolajon megfuttatjuk a spárgák fejét, majd mehet hozzá a többi zöldség. Kevergetve-rázogatva roppanósra sütjük õket, mikor kezdenek alakulni, rájuk szórjuk a sót és a fûszereket, ha kész, elzárjuk a gázt.
A kuszkuszt villával átforgatjuk, a zöldségekhez keverjük. A kenyeret kockákra vágjuk, egy száraz serpenyõben megpirítjuk, félretesszük.
Ugyanebbe a serpenyõbe két ek olívaolajat öntünk, beleborítjuk a csirkefalatokat. Nagy lángon, többször megkeverve pár perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a mártás is besûrûsödik kicsit alatta.
Tálalás elõtt a zöldségeket összekeverjük a kenyérkockákkal, ízlés szerinti mennyiséget tányérra szedünk, hozzákanalazunk a tejfölös csirkekockákból is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!