Egyszerû sós kifli
sponsored links
Soknak tûnik, mert kiadós, mégis mindig pillanatok alatt eltûnik. Ma legénybúcsúra sütöttem, az volt a kérés, hogy ipari mennyiségben készüljön...azt hittem 1 kg lisztbõl az lesz...tévedtem...:-) Már ebédre melegében eltûnt a fele, és hol van még az este?
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dl tej
1 tojás
4 tk só
Pici cukor az élesztõ felfuttatásához
7,5 dkg élesztõ
1,5 dl víz
50+10 ml olaj
A belsejébe:
Kb 20 dkg margarin
A tetejére:
1 tojás
Só/köménymag/napraforgó mag
A belsejébe:
Kb 20 dkg margarin
A tetejére:
1 tojás
Só/köménymag/napraforgó mag
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a sót. Az élesztõt egy pohár langyos cukros tejben felfuttatjuk. A maradék tejet, tojást, vizet, 50 ml olajat végül az élesztõs tejet is a liszthez adjuk, és jól kidolgozzuk. Lágy tésztát kell kapnunk. A végén hozzáöntjük a 10 ml olajat is és beledagasztjuk. Duplájára kelesztjük.
6 gombócot formálunk belõle.Pihentetjük 10 percet. A képen látható vastagságú kört sodrunk belõlük.8 cikkre vágjuk. Az így kapott háromszögek mindegyikébe egy darabka margarint teszünk, majd feltekerjük. Sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Felvert tojással lekenjük õket, tetejére szórhatunk durva szemû sót, köménymagot, napraforgó magot.