Egyszerû, sárgabarackos sütemény

2017-07-26

sponsored links







Hétköznap nemigen csinálok édességet, most sem terveztem, azt meg pláne nem, hogy a délután közepén még le is fotózzam, de ennek az egyszerû sütinek az eredetije a hívogató fotó alapján annyira megtetszett a Kifõztük oldalán, hogy most mégis nekifogtam. Mivel pillanatok alatt elkészíthetõ, ez is arra csábított, hogy megsüssem. Bár volt itthon õszibarackom, de az utolsó adag kajszibarack is már napok óta várta, hogy végre felhasználjam, ezért az került bele, és nem az elõbbi gyümölcs. Bár úgy is nagyon finom lehet. :)
Nagy tojásaim nem lévén 4 közepes méretû is megtette volna, de érzésem szerint a tésztamassza még úgy sem lett volna önthetõ állagú. Ez valószínûleg a hozzávalóktól, mint pl. a túrótól is függ, hogy az mennyire morzsalékos. Az én túróm eléggé az volt, és talán a liszt is több folyadékot kívánt, ezért ezt orvosolandó, tettem hozzá egy kis joghurtot, mondván, hogy az úgy sem ronthatja el, ill. ízesítõnek még egy kis citromlevet is löttyintettem hozzá. Amikor a torta kihûlt, megállapítottam, hogy a joghurt valóban nem tett benne kárt. :D Érdemes volt megsütni. :)
Akár egy gombóc joghurtfagyival turbózva is el tudom képzelni. :)

Szepy, köszi a receptet! :)




 

Hozzávalók 24 cm-es kapcsos tortaformához:

3 tojás
16 dkg kristálycukor + egy kevés a szóráshoz
25 dkg túró
30 dkg extra finom süteményliszt
10 dkg vaj
10 dkg natúr joghurt
2 ek. frissen facsart citromlé
1 cs. (12 g) sütõpor
35 dkg sárgabarack (lehetõleg kis méretû gyümölcsszemek)
vaj + liszt a sütéshez
1 ek. porcukor
1 cs. Bourbon vaníliás cukor darálva

elkészítés:

  1. A tojásokat a cukorral robotgéppel addig habosítjuk, hogy a tojáskrém térfogata megnõjön. Ez kb. 5 percet vesz igénybe.
  2. Széles fejû fakanállal hozzáforgatjuk a langyosra hûlt, olvasztott vajjal eldolgozott, áttört túrót.
  3. Felváltva belekeverjük a sütõporral vegyített lisztet, valamint a joghurtot és a citromlevet, és a tésztamasszát a vajjal kikent, liszttel hintett tortaformába simítjuk.
  4. A tetejét körben kirakjuk a kimagozott, felezett barackszemekkel, megszórjuk egy kevés kristálycukorral, és elõmelegített sütõben készre sütjük. (Ha a sütemény közepébe szúrt hurkapálcára már nem ragad tésztamassza, akkor biztos megsült.)
  5. Rácsra téve hagyjuk kihûlni, majd lekapcsoljuk róla a forma peremét, a süteményt 12 vagy 16 cikkre vágjuk, és vaníliás porcukor + porcukor keverékével meghintve süteményes tálcára vagy tortatálra rendezzük.

sütési hõfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés (alulról a 2. rácson)
sütési idõ: kb. 45 perc















Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2017/07/egysz...

sponsored links

Keres?s