Egyszerû sárgabarack lekvár csak a képek kedvéért...:)
sponsored links
Tegnap kaptunk egy hatalmas adag sárgabarackot, amibõl ma lekvár készült. Igazából nem egy nagy ördöngõsség a lekvár fõzés, fõleg, hogy nem került bele semmi különleges hozzávaló, mert mi így szeretjük a lekvárokat...:)
5 kg megtisztított kimagozott barackból fõztem az idén, és szerintem bõven ki fog tartani a jövõ nyárig...:) Persze mellette bõven jutott a pocakba is, és még pürét is készítettem a mai meglepetés túrótortához...:) - ismét Zilaformában készült, holnap hozom a receptet és a képeket is...:).
Hozzávalók:
5 kg sárgabarack megtisztítva és kimagozva, 1,5 kg cukor, 2 cs. 2:1 quittin
Elkészítés:
A kimagozott és megtisztított barackot apróra kockázzuk és a zselésítõvel összefõzzük, majd ...