Egyszerû szilvás morzsasüti
sponsored links
A blogon szereplõ morzsasüti testvére ez,egyszerûsítve. Itt a gyümölcsbõl nem fõztem zselét.
Hozzávalók 2,5 dl-es bögrével mérve:
2 bögre apró zabpehely
1,5 bögre tönköly fehérliszt
Fél bögre xilit/eritrit
2 e.k méz
20 dkg vaj
Fél sütõpor
1 csipet só
1 t.k fahéj
Fél tk õrõlt gyömbér
1 kg szilva
1 e.k fahéj
A szilvát megmosom,felezem,majd harmadolom és fahéjjal megszórom.
A tészta hozzávalóiból a szárazakat elkeverjük,azután az olvasztott vajat és mézet is hozzáadjuk. Morzsás állagot kell kapnunk. 25x35-ös sütõpapíros tepsiben elegyengetjük a tészta 3/4 részét. R?simítjuk a szilvát,rámorzsoljuk a maradék tészta részt. Kissé lenyomkodjuk.
180 fokos sütõben 25-30 perc alatt készre sütöm.
Hozzávalók 2,5 dl-es bögrével mérve:
2 bögre apró zabpehely
1,5 bögre tönköly fehérliszt
Fél bögre xilit/eritrit
2 e.k méz
20 dkg vaj
Fél sütõpor
1 csipet só
1 t.k fahéj
Fél tk õrõlt gyömbér
1 kg szilva
1 e.k fahéj
A szilvát megmosom,felezem,majd harmadolom és fahéjjal megszórom.
A tészta hozzávalóiból a szárazakat elkeverjük,azután az olvasztott vajat és mézet is hozzáadjuk. Morzsás állagot kell kapnunk. 25x35-ös sütõpapíros tepsiben elegyengetjük a tészta 3/4 részét. R?simítjuk a szilvát,rámorzsoljuk a maradék tészta részt. Kissé lenyomkodjuk.
180 fokos sütõben 25-30 perc alatt készre sütöm.