Egyszerû szedres szelet
sponsored links
Végtelenül egyszerû kevert süti. Nem nagy adag, csak épp a családnak elegendõ egy tartalmas ebéd után. A kertben sok szép szeder termett idén, abból került bele pár nagy marékkal. Természetesen mirelit gyümölccsel is készíthetõ. Szeletelni csak hidegen érdemes.
A recept megjelent a Kifõztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók 4 fõre:
*13 dkg liszt
*1 púpos kk sütõpor
*5 dkg vaj
*6 dkg cukor
*1 púpos ek házi vaníliás cukor
*2 kisebb tojás
*1 doboz görög joghurt (1,25 dl)
*15 dkg fekete szeder
A vajat habosra kavarjuk a cukrokkal, majd egyesével a tojásokkal, majd a joghurttal. Végül csomómentesre keverjük a sütõporos liszttel. Óvatosan beleforgatjuk a megmosott, lecsepegtetett szedret. Sütõpapírral bélelt kalácsformába (25*11 cm) simítjuk.
180 fokon alul-felülsütéssel 35 perc alatt megsütjük. Tûpróbával ellenõrizzük.
Hagyjuk kihûlni, és porcukorral megszórjuk, szeleteljük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.