Egyszerû szalámis pizza
sponsored links
Ma egyéb teendõim miatt kevés idõm jutott a konyhában tevékenykedni. Ezért csak egy kis pizza sült, az is inkább uzsonnára. A tésztája nem is vékony és nem is vastag, olyan közepes. A sajt szalámit és fûszeres paradicsomszószt takar.
Hozzávalók 6 nagyobb szelethez:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztõ
- 1 tk cukor
- 2 dl víz
- 1 dl olaj
- 2 tk só
Szószhoz:
- 2 dl házi paradicsomlé
- 1 púpos ek liszt
- 2 csipet só
- 1 kk cukor
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 csipet õrölt bors
Feltéthez:
- 10 dkg száraz szalámi
- 10 dkg sajt
Az élesztõt a langyos vízbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és kicsit átkavarjuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, majd az élesztõs vizet.
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Egy nagyobb tepsit kikenünk vékonyan margarinnal és megszórunk kevés liszttel.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, a tepsi méretére nyújtjuk és a sodrófára feltekerve szépen a tepsibe fektetjük.
A paradicsomlevet elkezdjük melegíteni, beleszórjuk a fûszereket, majd a liszttel csomómentesre keverjük és sûrûre fõzzük.
Elõmelegítjük a sütõt. Lereszeljük a sajtot.
A kicsit hûlt paradicsomszószt a tésztára kenjük.
A szalámi karikákkal befedjük és megszórjuk a reszelt sajttal.
Elõmelegített sütõben 180 fokon 25 perc alatt hõlégkeveréssel megsütjük.