Egyszerû pénteki ebéd
sponsored links
Semmi különlegesség, semmi trükk, a maga egyszerûségében is ízletes étel a mai ebéd. A fiatalabb kislánykám egy hasonló étellel várt haza a hosszú utazásról, annyira finom volt, hogy eldöntöttem egyszer én is csinálok egy ilyen ebédet.
A tészta különlegessége, hogy vörös lencsébõl készült, gluténmentes, de a többi összetevõ átlagos, hétköznapi.
Hozzávalók 6 fõ részére: 500 gr vöröslencsébõl készült fusili, 150 gr teljes kiõrlésû lisztbõl készült szarvacska tészta, 1 üveg zöld pesztó, 8 db lecsó paprika, 1 kg paradicsom, 3 nagy fej hagyma, 6 db tojás, olívaolaj, só, bors, kakukkfû, reszelt parmezán, friss bazsalikom.
Elkészítése pofonegyszerû. :) A lecsót a szokásos módon megfõztem, belehabartam a tojásokat, kész. A tésztát 9 percig fõztem, sós vízben, majd leszûrtem, hozzákevertem a pesztót, megszórtam reszelt parmezánnal, díszítettem friss bazsalikommal, és a kettõt együtt tálaltam.
A tészta különlegessége, hogy vörös lencsébõl készült, gluténmentes, de a többi összetevõ átlagos, hétköznapi.
Hozzávalók 6 fõ részére: 500 gr vöröslencsébõl készült fusili, 150 gr teljes kiõrlésû lisztbõl készült szarvacska tészta, 1 üveg zöld pesztó, 8 db lecsó paprika, 1 kg paradicsom, 3 nagy fej hagyma, 6 db tojás, olívaolaj, só, bors, kakukkfû, reszelt parmezán, friss bazsalikom.
Elkészítése pofonegyszerû. :) A lecsót a szokásos módon megfõztem, belehabartam a tojásokat, kész. A tésztát 9 percig fõztem, sós vízben, majd leszûrtem, hozzákevertem a pesztót, megszórtam reszelt parmezánnal, díszítettem friss bazsalikommal, és a kettõt együtt tálaltam.