Egyszerû puri - indiai lepénykenyér

2012-02-11

sponsored links


Az indiai konyha elengedhetetlen részét alkotják a frissen sült lapos kenyérfélék melynek olajban vagy ghíben sült változata a puri.

Hogy a kenyér minél több pránát hordozzon lehetõség szerint közvetlenül minden egyes evés elõtt frissen süssük, és még melegen tálaljuk.

A lepénykenyér készítése kellemes, vidám esemény kiváltképpen, ha egyszerre többen foglalatoskodunk vele. Így sokkal gördülékenyebb is a folyamat. A fõzõiskolában mindig sok nevetés kíséri a tészta golyók formázását, és az elsõre csáléra nyújtott lepények sütését. Még az elsõ hibáink is nagyon finomak lesznek. Ha megszeretjük ezeket az illatos friss lepényeket, és gyakran fogunk purit sütni akkor pedig már tapasztalt, határozott mozdulatokkal, gyorsan megvagyunk velük, az ételkészítés elején összegyúrjuk, és a végére idõzítjük a sütését.

12 purihoz vegyünk
4 csésze teljeskiõrlésû búzalisztet
2 csésze langyos vizet ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2012/02/11/egys...

sponsored links

Keres?s