Egyszerû piacos lángos

2012-09-29

sponsored links


Már évek óta a kefires lángost sütöm, ez vált be leginkább nekem. A hagyományos, egyszerû kenyértésztából készült lángosok állagával ugyanis mindig meggyûlt a bajom, sosem lett igazán puha és jól formálható, ráadásul hamar kiszáradt és ha esetleg megmaradt 1-2 darab, az késõbb elfogyasztva élvezhetetlen volt. Aztán megláttam Zsófi családi lángos receptjét, és egybõl megtetszett. Nem is maga az összetétel, mert egyszerû kenyértésztával már próbálkoztam korábban, hanem az elkészítése. Az õ leírása alapján készítve ugyanis végre fincsik lesznek a lángosok! :)
Nyammm, köszönöm itt is! :)
Tepsi, recept neked. (Az egy hónapba belefér? :P)

Egy kelesztõtálba mérem a langyos vizet: belekeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztõt és állni hagyom, amíg az élesztõ felolvad a vízben. Ekkor adom hozzá a sót, elkeverem, és hozzákeverem a lisztet. Lágyabb galuskatésztává dolgozom össze, lefedem és állni hagyom 20-30 percig.
Ezután olajjal körbelocsolom a tésztát, és az olajat a tészta alá és köré dolgozom (olajos kézzel körben elválasztom a táltól a ráragadt tésztát és gömbölyítõ mozdulatokkal finoman átforgatom a tésztát - a végén a lágy tészta körben olajos lesz, nem ragad az edényhez). Újra letakarom ...

Folytats a blogon ... www.egycsipet.hu/2012/09/egyszeru-pia...

sponsored links

Keres?s