Egyszerû paradicsomos gnocchi
sponsored links
Nemrég írtam a házilag készített gnocchiról. Az egy alaprecept volt, amit most egy kis egyszerû paradicsomos szósszal kínáltam a családnak. Bár csak sima trappista sajtunk volt itthon, de legközelebb egy kis parmezánnal fogom megszórni, mert azzal még finomabb lesz.
A következõ alkalommal egy sütõtálba kanalazom, megszórom sajttal és hagyom, hogy a forró sütõben a sajt ráolvadjon :-)
A következõ alkalommal egy sütõtálba kanalazom, megszórom sajttal és hagyom, hogy a forró sütõben a sajt ráolvadjon :-)
Hozzávalók 3 fõre:
*? adag házi gnocchi (a recept ITT)
*2 ek olaj
*2 nagy gerezd fokhagyma
*3 dl natúr házi paradicsomlé
*1 nagy csipet só
*2 nagy csipet cukor
*1 nagy csipet morzsolt oregánó
*1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
*5 dkg sajt
A gnocchit sós bõ vízben egy kanál olajjal addig fõzzük, míg a vízfelszín tetejére jönnek a tészták. Szûrõkanálban lecsepegtetjük.
A fokhagymát megtisztítjuk, egész apróra vágjuk, és egy kevés olajon megfuttatjuk. Felengedjük a natúr paradicsomlével, majd ízesítjük a fûszerekkel. Érdemes kóstolgatni, és ezzel is saját ízlésünk szerint beállítani a fûszerezést. A lecsepegett nudlikat a forró szószba forgatjuk, és melegen, sajttal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.