Egyszerû padlizsánkrém - Salata simpla de vinete
sponsored links
Ilyen padlizsánkrémet biztos mindenki készít, legalábbis itt Erdélyben. Nem is az volt a célom vele, hogy most elõhozakodjam valami bonyolult dologgal, csupán valami egyszerû és nagyszerû ételre próbálom felhívni a figyelmet. Padlizsán ugyanis még jó árban vásárolható a piacokon és amíg tart belõle, érdemes minél többet fogyasztani, mert bármilyen tuti módszerrel tartósítjuk télire a padlizsánt, soha olyan finom nem lesz, mint frissen, egy kis jó ízû napraforgó olajjal kikavarva. A recept egyébként megjelent a Székely Konyha szeptemberi lapszámában, amely mint elõzõ hónapokban is, számos kipróbált recepttel és egy kis olvasnivalóval már kapható az újságárusoknál.
Egyszerû padlizsánkrém
Elkészítési idõ: 30 perc.
2 közepes padlizsán, 1-1,5 dl olaj, 1 kisfej ...