Egyszerû nyári saláta
sponsored links
Vagy saláták, mert egybõl kettõt csináltam tulajdonképpen. És csak annyi volt a különbség, hogy egyik tányéron füstölt lazaccal, a másikon pedig füstölt csirkecombbal tálaltam. Mindkettõvel finom volt, de nekem természetesen a lazacos ízlett jobban. Könnyû, laktató kis ebéd volt.
Egyszerû nyári saláta mustármártással
Hozzávalók 2 személyre: 5-6 mángoldlevél, 5-6 céklalevél, 1 csokor újhagyma (vagy vékony, fiatal póréhagyma - nekem ez volt), kevés só, balzsamecet, olívaolaj, füstölt lazac vagy csirkecomb, 3-4 szelet pirított kenyér, 2-3 szeletke piros kápiapaprika; a mártáshoz: 1 nagy evõkanál mustár, 3-5 evõkanál sûrû joghurt, kevés savó a joghurtból, só, bors, fruktóz.
Elkészítése: A fiatal leveleket alaposan megmossuk, majd szárukkl/nyelükkel együtt ujjnyi vastag csíkokra-darabokra vágjuk. Az újhagymát is felkarikázzuk, majd az egészet egy tálba tesszük, és kevés sóval meg balzsamecettel ízesítjük. Végül meglocsoljuk 1-2 evõkanál olívaolajjal. Tálra rendezzük, rászórjuk a kockára vágott pirított kenyeret meg a felszeletelt füstölt húsokat (külön-külön), majd meglocsoljuk mustármártással, és megszórjuk apróra vágott kápiapaprikával. A mártáshoz a mustárt simára keverjük a joghurttal, sóval, borssal és fruktózzal ízesítjük, majd ha szükséges, savóval vagy vízzel hígítjuk.
Egyszerû nyári saláta mustármártással
Hozzávalók 2 személyre: 5-6 mángoldlevél, 5-6 céklalevél, 1 csokor újhagyma (vagy vékony, fiatal póréhagyma - nekem ez volt), kevés só, balzsamecet, olívaolaj, füstölt lazac vagy csirkecomb, 3-4 szelet pirított kenyér, 2-3 szeletke piros kápiapaprika; a mártáshoz: 1 nagy evõkanál mustár, 3-5 evõkanál sûrû joghurt, kevés savó a joghurtból, só, bors, fruktóz.
Elkészítése: A fiatal leveleket alaposan megmossuk, majd szárukkl/nyelükkel együtt ujjnyi vastag csíkokra-darabokra vágjuk. Az újhagymát is felkarikázzuk, majd az egészet egy tálba tesszük, és kevés sóval meg balzsamecettel ízesítjük. Végül meglocsoljuk 1-2 evõkanál olívaolajjal. Tálra rendezzük, rászórjuk a kockára vágott pirított kenyeret meg a felszeletelt füstölt húsokat (külön-külön), majd meglocsoljuk mustármártással, és megszórjuk apróra vágott kápiapaprikával. A mártáshoz a mustárt simára keverjük a joghurttal, sóval, borssal és fruktózzal ízesítjük, majd ha szükséges, savóval vagy vízzel hígítjuk.