Egyszerû, mégis különleges házi kacsamájpástétom - vízfürdõben

2012-02-01

sponsored links


Bemutattam már néhány nagyon kellemes májpástétomot, fõleg kacsamájból és borjúmájból. Legközelebb össze is állítok belõle egy receptválogatást. Szeretném bemutatni, hogyan készíthetünk egyszerûen ízletes, házi májkrémet, terrine-t, pástétomot.
A lényeg ezekben, hogy nincsenek benne nem odavaló dúsító alapanyagok, adalékok, tartósítószer és ízfokozók. Ugyanakkor a máj anyaghányada 80-95 %-os, a többi alapanyag mindössze fûszerek, vagy állagjavítók, melyek a kenhetõségért, vagy az összetartásért felelõsek, mint vaj, tejszín, tojás.

Hízott kacsa vagy libamájból egészen tökélyre fejlesztettem a májpástétomomat - terrine-t, hiszen formában sütöm - a családom és vendégeim nagy megelégedésére:

Jól bevált konyakos kacsamáj pástétomom és "Les Halles" tatárbifsztek még fûszeresebben

Most pecsenye kacsamájból készítettem hasonlót, ennek az ára a hízott máj töredéke, lassan a tizede, úgy felment a hízott máj ára. Azt nem mondom, hogy teljesen ugyanaz az íz végeredmény, hiszen a hízott máj élvezeti értéke összehasonlíthatatlan. Inkább ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s